3 προϊοντικά νέα του Facebook για Marketeers

facebook-news-marketers.jpg

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο Facebook. Αν δεν τις έχουν προσέξει ακόμη οι απλοί χρήστες, οι Digital Marketers και οι Social Media Managers σίγουρα έχουν παρατηρήσει τις αλλαγές  -ωραίες και χρήσιμες, οφείλω να το ομολογήσω-

Αν νιώθεις ότι ίσως σου έχει ξεφύγει κάτι ή δεν έχεις ενημερωθεί για όλα τα updates που έχουν γίνει στο Facebook, μην μου ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ!  wink

Ας δούμε μαζί λοιπόν τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα  στο Facebook. Μετά τις αποκαλύψεις στο F8 Conference, τον Απρίλη, το Facebook δεν σταμάτησε να αποκαλύπτει αλλαγές στα προϊόντα του!

Τι σημαίνει αυτό για τα brands; Πως σε επηρεάζει εσένα αυτό, αγαπημένε μου marketer; Θα πρέπει να προσαρμόσεις το Digital Strategy σου ανάλογα!  

1. Audience Network φάτσα φόρα στο desktop σου.

Με το λανσάρισμα του  Facebook's Audience Network αυξήθηκε το reach  των native διαφημίσεων μέσω της προβολής τους από άλλα apps.  To Facebook αποφάσισε να επεκτείνει αυτές τις διαφημίσεις και στις desktop οθόνες των χρηστών. Αυτό τώρα είναι καλό! Ο λόγος; Επειδή με αυτή την αλλαγή, αναπόφευκτα θα μπορείς να έχεις πιο συγκεκριμένη και ξεκάθαρη εικόνα για την απόδοση των διαφημίσεων σου. Έτσι μπορείς να μελετήσεις τα KPI’s που σε ενδιαφέρουν και να δεις αν όντως πετυχαίνεις το ROI που επιθυμείς και ανάλογα να τροποποιήσεις το budget σου.

OpiumWorks_FacebookAds_NetworkAudience

 

Ο σκοπός της ανάπτυξης και επέκτασης αυτού του είδους διαφήμισης στο desktop είναι επειδή το Facebook στοχεύει να χτυπήσει τις διαφημίσεις της Google. Μιας και ένα από τα πλεονεκτήματα του Facebook έναντι στη Google είναι τα λεπτομερή και αναλυτικά στοιχεία που έχει για το κοινό, τους χρήστες της ίδιας της πλατφόρμας.

Δεν πιστεύω η Google να μείνει με σταυρωμένα χέρια βέβαια, αλλά αναμένουμε όλοι με περιέργεια την αντίδραση της. #LetThemFight


2. Facebook Live

Στατιστικές έχουν δείξει ότι μέχρι σήμερα, οι χρήστες του Facebook έχουν δει μέχρι και 3 φορές περισσότερο live videos από τα κανονικά videos που ανεβάζονται στην πλατφόρμα.  WOW!

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του Facebook, τα videos γενικά έχουν μέχρι και 148% ψηλότερο organic reach από τις φωτογραφίες (photo posts). Το πιο cool όμως είναι το γεγονός ότι το κοινό έχει το πλήρη έλεγχο. Μπορεί ο χρήστης να δει πως αντέδρασαν οι υπόλοιποι που είδαν το video, πότε έκαναν skip, αν πάτησαν replay ή πως αντέδρασαν γενικά (ξέρεις, emoji, καρδούλες κτλ.).

Και αυτό αγαπητέ μου marketer είναι το καλύτερο insight που θα μπορούσες να έχεις για ένα video, να ξέρεις ποια στιγμή/σκήνη ήταν η πιο engaging με το κοινό σου.

OpiumWorks_FacebookLive

 

Αυτό έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον brands που ασχολούνται με την τηλεόραση. Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα το “The X Factor” έχει ήδη ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια για ζωντανή μετάδοση των  auditions.

Στα αθλητικά, η La Liga είναι το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα που υπέγραψε πρόσφατα για  livestream. Δεν είναι τυχαίο που οι οπαδοί της Liga έχουν ξετρελαθεί στην ιδέα ότι θα μπορούν να δουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας με τη δυνατότητα να e-αντιδρούν άμεσα.

OpiumWorks_Livestream

Θες και το κερασάκι; Η Warner Music Group συμμάχησε με το  Facebook σε μια προσπάθεια να δοκιμάσουν το νέο προϊόν  Slideshow, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα τραγούδια ως soundtracks για videos.

OpiumWorks_SlideshowApp

 

3. Virtual Reality

‘Έχουμε ακούσει όλοι για Virtual Reality, το τελευταίο καιρό είναι ένα από τα πιο hot και trendy tech topics. Το 2014 το Facebook δεσμεύτηκε με την αγορά του  Oculus για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όλα δείχνουν πως το Facebook εξελίσσεται και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε ένα τομέα που δεν είχε έντονη δραστηριότητα πριν.  Ο ανταγωνισμός είναι πολύς και μόνο οι καλύτεροι θα ξεχωρίσουν.

  OpiumWorks_VirtualReality

Δεν έχεις παράπονο αγαπημένε μου marketer, σε ενημέρωσα για όλα.  laugh

Αν θες να μαθαίνεις και να μένεις ενημερωμένος για τα τελευταία Social Media Trends & News κάνε subscribe στη σελίδα μας.  

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις κάτι περισσότερο για τα Social Media, κατέβασε το καταπληκτικό μας οδηγό.

Peace

New Call-to-action

Stavriana Nathanail

Digital Marketing Freak. Social Media Addict and a wannabe Growth Hacker. On my free time I train dragons. Strongly believe that for every action there is an equal and opposite reaction and a social media overreaction! Want to be a Digital Marketing Ninja, you? #GrowthHackingMindset #GottaLoveOpium

Related posts

Search Marketing: 7 ways to manage your Business Communications.
Digital Designer Position Search