Ο αντίκτυπος του COVID-19 στο Influencer Marketing

Όπως πολλές επιχειρήσεις και πρακτικές προώθησης, το COVID-19 έχει επηρεάσει σημαντικά και το influencer μάρκετινγκ. Οι περισσότερες καμπάνιες έχουν τεθεί σε παύση και οι influencers έχουν επηρεαστεί και αυτοί σε μεγάλο βαθμό.

Παράλληλα όμως, το διαφημιστικό περιεχόμενο αυξάνεται καθώς η χρήση του Instagram αυξήθηκε κατά 40%.

 

Πώς άλλαξε το engagement με το κοινό;

Καθώς όλο και περισσότεροι στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο για την αγορά των απαραίτητων, αυτή τη στιγμή παρέχεται μια ευκαιρία να στείλετε θετικά μηνύματα που θα βοηθήσουν τους followers σας. Αυτά τα μηνύματα πρέπει να απορρέουν θετικότητα και μπορούν να έχουν συμβουλευτική μορφή, έτσι ώστε να τους βοηθήσουν σε αυτές τις απρόβλεπτες καταστάσεις. 

Καλό θα ήταν  να προσελκύσετε το κοινό με περιεχόμενο που είναι ευαισθητοποιημένο και θετικό. Οι χρήστες των social media, είναι πολύ πιθανότερο να ασχοληθούν με αυθεντικό και καλαίσθητο περιεχόμενο, αφού έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος χρόνος που ο κόσμος ξοδεύει στο κινητό είναι έως και 5h40m την ημέρα, μια αύξηση του 18% σε σχέση με πριν.

Στα επόμενα σας posts, αναφερθείτε στο σημερινό κλίμα και διαφημίστε παράλληλα με τρόπο που δείχνει στο κοινό σας ότι είστε ενημερωμένοι για την τρέχουσα κατάσταση.

Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για το πώς χειρίζεται τη τρέχουσα κατάσταση μια influencer, είναι αυτό της Chriselle Lim.

Η Chriselle μοιράζεται την πραγματικότητα της οικογένειάς της προσπαθώντας να εργαστεί από το σπίτι, φροντίζοντας ταυτόχρονα δύο μικρά παιδιά. Οι λεζάντες της είναι βγαλμένες από την καθημερινότητα της, ενώ παράλληλα προσφέρουν μερικές συμβουλές που βοηθούν το κοινό.

Capture

Αυτό το περιεχόμενο συνδυάζεται με το διαφημιστικό της περιεχόμενο, το οποίο εξακολουθεί να δημοσιεύει, αλλά με προσεγμένο τρόπο χωρίς να αγνοεί την τρέχουσα πανδημία. 

3-6

2-204

 

Ένα εξίσου καλό παράδειγμα είναι και η Άντρη Καραντώνη, μοιράζετε με το κοινό της στιγμές από το σπίτι της και την κόρη της με διάφορα προϊόντα που παράλληλα διαφημίζει.

 

2-205

3-7

Ο κοροναϊός μπορεί να έχει επηρεάσει κάθε πλευρά της ζωής μας, όμως με τη δύναμη και την θετικότητα, οι επιχειρήσεις και οι influncers προσπαθούν να βρουν ένα νέο τρόπο να καταπολεμήσουν αυτή τη κρίση.

Πηγή: https://later.com/blog/influencer-marketing-covid-19/

Influencer Marketing Ebook 2022

Koulla Papachristoforou

Related posts

Search ΠΩΣ ΤΟ COVID-19 ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΟΣ DIGITAL MARKETER
Famous logos recreated due to coronavirus Search