ΠΩΣ ΤΟ COVID-19 ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΟΣ DIGITAL MARKETER

Τον τελευταίο καιρό και με τις καθημερινές εξελίξεις πάνω στο θέμα του Covid-19, “βομβαρδιζόμαστε” συνεχώς από νέες πληροφορίες για features, συμβουλές, διάφορα upgrates γύρω από το θέμα του ιού και πώς εργαζόμενοι και επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την αβέβαιη αυτή κατάσταση. 

Όμως τι γίνεται με τους εργαζόμενους του digital marketing; Αποφάσισα, λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου εμπειρία. 

architecture-business-clean-computer-389818

Αρχικά, και με γρήγορες αποφάσεις, αντικαταστήσαμε το γραφείο με το σπίτι. Αυτό δεν επηρέασε την πρόσβασή μας στα αρχεία μας, αφού όλα είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Πλέον τα meetings έχουν γίνει online videos, calls και emails και προσπαθούμε όλοι να διατηρήσουμε τα κανονικά μας ωράρια- λες και ακόμη είμαστε στο γραφείο. Για πολλούς από εμάς η αλλαγή αυτή ήταν ομαλή αφού το remote work δεν είναι και σπάνιο φαινόμενο. 

Το πιο σημαντικό κομμάτι στην δουλειά ενός marketer αυτές τις μέρες είναι να κρατήσει τους πελάτες του ζωντανούς και ενεργούς αλλά και να τους αναπτύξει μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα του ιού που μαστίζει την ανθρωπότητα. Μεγάλο μέρος της δουλειά μας είναι να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται και να τις προσαρμόζουμε στον εκάστοτε πελάτη μας.

Σίγουρα κάποιοι από εμάς θα έχουν μειωμένη δουλειά καθώς πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα δεν λειτουργούν αυτές τις μέρες. Σε άλλους όμως ζητείται να εντοπίσουν τις νέες ανάγκες στην αγορά, να δουν τις προκλησεις και να προσαρμόσουν τις ανάγκες αυτές στους πελάτες τους. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Αυτές οι προκλήσεις είναι πρωτόγνωρες για εμάς αφού και κόσμος αλλά και η οικονομία βρίσκονται σε μια πολύ πρωτοφανή για όλους κατασταση. Σαν marketers προσπαθούμε να αυτοματοποιήσουμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να διευκολύνουμε τον κόσμο ο οποίος πρέπει να μείνει περιορισμένος στο σπίτι όσο περισσότερο γίνεται. 

person-using-black-and-white-smartphone-and-holding-blue-230544

Ακόμη, προσπαθούμε να προωθήσουμε καινούριες και ανανεωμένες εφαρμογές, πλατφόρμες μέσα από τις οποίες ο κόσμος θα βρίσκει αυτά που θέλει από την άνεση του σπιτιού του, κατ οίκον παραδόσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και όχι μόνο. 

Στόχος μας είναι να μην υπάρχει έλλειψη αγαθών και υπηρεσιών και ας ελπίσουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα θυμίσουμε και θα εκτιμήσουμε παραπάνω το ανθρώπινο ήθος και τις αξίες.

 

Βάζουμε λοιπόν τα δυνατά μας έτσι ώστε όταν ξεπεραστούν τα προβλήματα να είμαστε ακόμα πιο μπροστά!

 

 

Related posts

Search Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ... DESKTOP ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ SMART ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ο αντίκτυπος του COVID-19 στο Influencer Marketing Search