Θες να γίνεις ακόμη καλύτερος στο τομέα του Digital Marketing; Τότε, διάβασε και εφάρμοσε τις παρακάτω συμβουλές.
Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πως ο τομέας αυτός συνεχώς αλλάζει, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στον εκσυγχρονισμό του διαδικτυακού κόσμου. Νέες μέθοδοι και τεχνικές κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους κατά την πάροδο του χρόνου. Καθήκον σου ως Digital Marketer είναι να ανακαλύψεις, να εφαρμόσεις και να ανταποκρίνεσαι άμεσα σ΄αυτές τις αλλαγές.
Ας δούμε μερικές από αυτές τις τεχνικές:
1. Η τεχνική Skyscraper (Ουρανοξύστης):
Η Τεχνική Ουρανοξύστης έχει να κάνει με τη βελτίωση του πιο πολυκερδές σημείου της εργασίας σου. Η βελτίωση αυτή πρέπει να έχει χαραγμένη την υπογραφή σου, να είναι μέρος από το χαρακτήρα σου έτσι ώστε να αφήσεις το δικό σου στίγμα. Θα παρατηρήσεις στη συνέχεια πως το περιεχόμενο (Content) της δουλειάς σου θα προσελκύσει θετικά όλο και περισσότερο τους πιθανούς πελάτες σου.
Τρόποι εφαρμογής της είναι:
- Επαναχρησιμοποίησε τις στρατηγικές και πλάνα που έχουν ήδη αποφέρει κέρδος στην εταιρεία και ήταν επιτυχής.
- Προσπάθησε να τη βελτιώσεις, με το να τη σχεδιάσεις καλύτερα, να προσθέσεις περισσότερες λεπτομέρειες και να συμπεριλάβεις περισσότερα στοιχεία τα οποία διαφοροποιούνται από τους ανταγωνιστές.
- Πάρε πληροφορίες από άτομα που εξειδικεύονται και πετυχημένα άτομα του κλάδου.
2. Η μέθοδος Moving Man:
Είναι ένας όρος που είναι σχετικά καινούριος. Η συγκεκριμένη τεχνική έχει να κάνει με την αποκατάσταση μιας παλαιάς μεθόδου με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα και πιο αποτελεσματική μέθοδος. Κρατώντας επαφή με τα άτομα που συνδέονταν με την προηγούμενη μέθοδο θα έχεις την ευκαιρία να τους ρωτήσεις τι αλλαγές επιθυμούν (ζητούν) αλλά και τι τους αρέσει περισσότερο από τη συγκεκριμένη τεχνική και αποκόμισε το, ως πρωτεύον υλικό για μια καινούρια δημιουργία.
3. Διεθνής SEO(Internationalizing SEO):
Σημαντική αλλά ασυνήθιστη η μέθοδος SEO Internationalization. Δημιούργησε το κατάλληλο περιεχόμενο (Content) στον ιστότοπο/ιστοχώρο-ιστοσελίδα/κοινωνικά δίκτυα, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε περισσότερους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη δημοσίευση υλικού σε περισσότερες από μια γλώσσες.
4. Τεχνικές Ψυχολογίας(Psychological techniques):
Αρκετές φορές, κατά την εφαρμογή της στρατηγικής μάρκετινγκ, πρέπει να σκέφτεσαι κι ως ψυχολόγος, όχι μόνο ως marketer. Κατανοώντας το στοχευόμενο κοινό σου, το περιεχόμενο που θα γράφεις θα γίνεται πιο εύκολα αποδεχτό και κατανοητό. Είναι μια δύσκολη τεχνική που ελάχιστοι έχουν την ικανότητα να την εφαρμόζουν.
Αυτό το αποτέλεσμα επέρχεται με τη χρήση ισχυρών λέξεων. Με τη βοήθεια των λέξεων αυτών μπορείς πιο εύκολα να ελκύσεις νέους πελάτες για συνεργασία με την εταιρεία σου. Ακόμη με τη χρήση των κοινωνικών μέσων μπορείς να επικοινωνήσεις και να έχεις επαφή με κόσμο σε καθημερινή βάση. Προσπάθησε να διατηρήσεις επαφή με άλλα άτομα και εταιρείες.
5. Αυξάνοντας την αναλογία κλικ / εμφανίσεων (Click-Through-Rate_CTR) του ιστότοπου/ιστοχώρου/κοινωνικού δικτύου σας:
Η αύξηση του CTR στις μηχανές αναζήτησης είναι μια μέθοδος που έχει να κάνει με τη βελτίωση της κατάταξης των ιστοχώρων στις μηχανές αναζήτησης.
Αυτό θα το πετύχεις με:
- Έξυπνη επιλογή λέξεων - κλειδιών
- Καλής ποιότητας περιεχόμενο
- Εντυπωσιακοί, ελκυστικοί τίτλοι που θα αποσπάσουν την προσοχή (Eye-CatchingTitles)
- Προσθήκη πίνακα περιεχομένων (A Table-of-Contents plugin)
- Σύντομες και περιεκτικές περιγραφές
- Λήψη συνδέσμων ιστότοπων από Google
5+1. Κοινή χρήση ομάδων στο LinkedIn:
Το LinkedIn σε βοηθά να δικτυωθείς με νέα άτομα, επιχειρήσεις και πιθανούς πελάτες. Μπορείς να εμπλακείς σε συζητήσεις, να προτείνεις προσφορές και να προωθήσεις τα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία που σε εργοδοτεί. Μοιράσου περιεχόμενο (Content) και σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε να έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε συζητήσεις με άτομα που ανήκουν σε ομάδες με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα. Σχολίασε, προθυμοποιήσου στο να ξεκινήσεις μια συζήτηση, δημοσίευσε κάποιο περιεχόμενο(Content)στην ομάδα αυτή και κράτα επαφή με άτομα και επιχειρήσεις που δείχνουν να ενδιαφέρονται για την επιχείρηση που δουλεύεις.
Πηγή: http://www.jeffbullas.com/11-advanced-tips-successful-digital-marketer/