Spotify: Οι χρήστες στρέφονται στη μουσική λόγω Social Distancing

Καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασκούν social distancing για να παραμείνουν ασφαλείς, η αλλαγή στις ρουτίνες όλων ήταν αναπόφευκτη.

Η ομάδα του Spotify έχει παρατηρήσει ότι πολλοί χρήστες έχουν προσφύγει σε μουσική και podcasts τόσο για να μένουν ενήμεροι όσο και για να χαλαρώσουν. 

 

Είναι πολύ σημαντικό για brands και επιχειρήσεις να καταλάβουν πώς, πού, και γιατί οι άνθρωποι καταφεύγουν στη μουσική. Βάσει έρευνας που έχει διεξαχθεί πρόσφατα από το Spotify, σε δωρεάν και premium χρήστες, από τις 19 έως και τις 25 Μαρτίου 2020, έχει παρατηρηθεί αυξημένη ζήτηση για διάφορα είδη περιεχομένου της πλατφόρμας. 

Διάβασε στο πιο κάτω άρθρο πώς οι Spotify χρήστες αντιμετωπίζουν το #StayHome

 

Στο... σπίτι

pexels-photo-3768158

Η ακρόαση από το σπίτι έχει αυξηθεί σημαντικά και γίνεται μέσω διαφόρων συσκευών όπως, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, smart speaker και κονσόλες παιχνιδιών. 

Γι’αυτό τα διάφορα brands που επικοινωνούν τα μηνύματά τους μέσω της πλατφόρμας, πρέπει να στοχεύουν σωστά το κοινό τους. Έστω κι αν όλοι όσοι βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη, ακούνε από την ίδια πλατφόρμα, ο κάθε ένας αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό target group- άρα τα μηνύματά σας θα πρέπει να είναι σωστά. 

 

Προωθήστε τα προϊόντα σας μέσω Spotify μαζί μας

 

Μεγάλη αλλαγή στη ρουτίνα οικογενειών

photo-1476703993599-0035a21b17a9

Περισσότερος χρόνος στο σπίτι σημαίνει ότι οι γονείς περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Η μουσική και τα podcasts βοηθάνε αρκετές οικογένειες να περάσουν τον χρόνο τους και η πλατφόρμα προσφέρει διάφορες επιλογές όπως playlists που βοηθούν στο νανούρισμα ενός μωρού ή τη ψυχαγωγία ενός παιδιού. 

Τον Μάρτιο έχει παρατηρηθεί από το Spotify μια αύξηση στην ακρόαση περιεχομένου για παιδιά, οικογένειες και κλασική μουσική. Οι πιο κάτω είναι αυτές που ξεχώρισαν στην κατηγορία “Kids & Family”:

Επίσης, άνοδος παρατηρείται και στα αφηγηματικά podcasts για παιδιά. Ό,τι καλύτερο για να μειωθεί ο χρόνος που περνάνε τα παιδιά μπροστά από οθόνες, συνεχίζοντας όμως να ψυχαγωγούνται και να μαθαίνουν.

Δείτε playlist και podcasts που προτιμάνε οι γονείς εδώ!

 

 Ψυχική Υγεία

photo-1575052814086-f385e2e2ad1b

Έρευνες που διεξήχθησαν πέρυσι από το Spotify, έχουν δείξει ότι ένας από τους κύριους λόγους που οι χρήστες ακούν μουσική όταν γυμνάζονται είναι για.. motivation. Αυτήν την περίοδο αυτός ο λόγος αυτός βγήκε πιο αληθινός από ποτέ, αφού η υγεία και η ευεξία έχουν προτεραιότητα σε περιόδους αβεβαιότητας.

Τον περασμένο μήνα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στην ακρόαση μουσικής και podcasts στις κατηγορίες Health & Fitness και Lifestyle & Health. Οι χρήστες χρησιμοποιούν τη μουσική για να χαλαρώσουν και να κάνουν check-in με την ψυχική τους υγεία. Οι πιο κάτω playlists έχουν επίσης σημειώσει μεγάλη άνοδο:

  •  Running
  • Yoga
  • Nature sounds
  • Meditation

Οι χρήστες πλέον τείνουν σε πιο “chill” κομμάτια, που είναι πιο ακουστικά, δίνεται έμφαση στα όργανα και όχι στα φωνητικά, λιγότερο χορευτικά και έχουν χαμηλότερη ενέργεια, έτσι ώστε να χαλαρώνουν περισσότερο και πιο γρήγορα.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για τα brands να εξερευνήσουν πιο ήρεμους ήχους εμπνευσμένους από τη φύση και να αποφύγουν διαφημιστικά μηνύματα με δυνατά εφέ και ενεργητικούς ήχους, ούτως ώστε να προσελκύσουν περισσότερο το κοινό.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας και προωθήστε τα προϊόντα σας μέσω Spotify

 

Οι άνθρωποι στρέφονται στα podcasts και τη μουσική για να περάσουν πιο ευχάριστα τον χρόνο τους στο σπίτι. Μέσω της μουσικής συνδέονται με φίλους, οικογένεια, καλλιτέχνες, αλλά και τους δίνεται και η ευκαιρία να εξερευνήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

New call-to-action

 

 

Katerina Gregoriou

Related posts

Search Famous logos recreated due to coronavirus
3+1 Digital Marketing Ideas to Consider During the Coronavirus Search