5 ΤIPS ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ TAGLINE

5-tips-gia-to-teleio-xristugenniatiko-tagline

Ιt begins to look a lot like Chistm.. #OMG WHERE IS MY TAGLINE?

 

Τα Χριστούγεννα είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο εμπορικές εποχές του χρόνου. Όμως, δεν είναι μόνο για εσάς, αλλά και για όλο τον ανταγωνισμό εκεί έξω! Πώς θα καταφέρει άραγε το δικό σας brand να ξεχωρίσει και να είναι εκείνο που τελικά θα προτιμήσει ο καταναλωτής;

 

Το σωστό Tagline μπορεί να κάνει τη διαφορά! Είναι εκείνη η μικρή φράση με τη μεγάλη δύναμη, που μπορεί να εμπνεύσει, να συγκινήσει, να δημιουργήσει συναισθήματα και φυσικά να οδηγήσει, που αλλού; Στην πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας!

 

Να λοιπόν τι χρειάζεται για να σκαρώσετε το τέλειο tagline που θα μιλήσει στην καρδιά του κοινού σας.

 

  • Εκεί που είναι τα value του brand…

Μείνετε πιστοί στις αξίες του brand σας, το tagline σας δεν πρέπει να προσποιείται ότι είναι κάτι που δεν είναι! Κάντε μια λίστα με όλες τις αξίες που πρεσβεύει το brand σας και χτίστε ένα δέντρο με λέξεις που σχετίζονται με αυτές. Οι λέξεις αυτές είναι η βάση του tagline σας.

 

  • Καθαρά και ξάστερα!

Καλά είναι τα έξυπνα, παιχνιδιάρικα με προχωρημένα αστεία taglines αλλά τη δύναμη του σύντομου και περιεκτικού tagline δεν τη φτάνουν. Κρατήστε ένα σύντομο και σαφές μήνυμα που θα καταλάβουν όλοι και θα ταυτιστούν με αυτό. Αποφύγετε jargon λεξιλόγιο ή πολύ σύνθετα αστεία που θα καταλάβουν οι λίγοι και διαλέξτε την οδό της σαφήνειας.

 

  • Μακριά από κλισέ.

Δε θέλετε να μοιράζεστε το ίδιο tagline με μια εταιρεία που πουλάει παπούτσια ενώ εσείς πουλάτε καλλυντικά, σωστά; Αποφύγετε οτιδήποτε κλισέ, προτιμήστε ένα μήνυμα που θα ξεχωρίσει για τη μοναδικότητά του και θα είναι ανεπανάληπτο. Τη μοναδικότητα πολλοί αγάπησαν, τα κλισέ κανείς…

 

  • Μια φορά δεν είναι αρκετή…

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό ενος επιτυχημένου tagline είναι εκείνο που κάνει το κοινό σας να επιστρέψει για να μάθει την ιστορία πίσω από αυτό. Διατηρείστε ένα μυστήριο γύρω από το tagline σας. Έτσι θα εξάψετε την περιέργεια του κοινού σας ώστε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε εσάς και σε ό,τι έχετε να του πείτε.

 

  • Μείνετε αξέχαστοι!

Σκεφτείτε κάτι που θα είναι σύντομο και θα περιέχει λέξεις με θετικό πρόσημο που συνήθως χρησιμοποιούμε στις γιορτές. Οι καταναλωτές συνηθίζουν να συγκρατούν ευκολότερα taglines που περιέχουν λέξεις που και οι ίδιοι χρησιμοποιούν συχνά και που τους γεννούν όμορφα χριστουγεννιάτικα συναισθήματα.

 

Last but not least… 

Αφουγκραστείτε και ερωτευτείτε το κοινό σας για να σας ερωτευτεί και αυτό με τη σειρά του. Το πιο σημαντικό tip που έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι αυτό. Μάθετε τις συνήθειές, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, τα hobbies, τους προβληματισμούς, τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες του κοινού σας και δώστε τους απαντήσεις μέσα από το tagline σας και ολόκληρη την καμπάνια σας.

 

Aν μετά από τα παραπάνω tips εξακολουθείτε να μην βρίσκετε το ιδανικό για εσάς tagline, στείλτε μας ένα email, έχουμε πολλές ιδέες και σίγουρα μία είναι για εσάς.

 

Related posts

Search Eίστε έτοιμοι για τον 3D κόσμο της 'meta' (aka facebook group);
Can Instagram Stories Link Stickers Boost Engagement? Search