Τα 8 Highlights από την εκδήλωση Google I/O 2019

TLRhfRnCuHmEDiDssBBrDb-768-80

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Google που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο αμφιθέατρο Shoreline στην Καλιφόρνια. H εκδήλωση «Google I/O 2019», όπως είναι η επίσημη ονομασία της, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7-9 Μαΐου, με την εταιρεία να επιφυλάσσει πολλές τεχνολογικές εκπλήξεις στους παρευρισκομένους και σε όσους το παρακολούθησαν online!

Το συνέδριο έκανε την πρώτη του εμφάνιση για πρώτη φορά το 2008 και από τότε έχει γίνει θεσμός,δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον προγραμματισμό λογισμικού. Για όσους αναρωτιούνται, το Ι και το Ο στο όνομα της εκδήλωσης είναι για τις λέξεις Input και Output, όπως επίσης και για την φράση “Innovation in the Open”.

Όσον αφορά τη φετινή διοργάνωση, η Google είχε μερικές εκπλήξεις με πυρήνα το hardware και όχι το software, όπως γινόταν άλλες χρονιές.

Εμείς ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα και σας παρουσιάζουμε τα 8 highlights από την εκδήλωση Google I/O 2019:

 

1.Κινητά τηλέφωνα PIXEL 3A και 3A XL

9LQuLDk3aj

 Οι δύο νέες συσκευές της Google είναι πλέον και επίσημα στην αγορά και διατίθενται στα $399, τιμή χαμηλότερη από τα προηγούμενα μοντέλα. Τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες φωτογράφησης μέσω των δύο καμερών, ενώ διαθέτουν και τις επιλογές Night Sight, Super Res Zoom και portrait mode για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα!

Αρνητικά; Δυστυχώς οι συσκευές δεν είναι waterproof, και δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα wireless charging. Επίσης, οι φωτογραφίες που θα ανέβουν στο Google Photos απο τα εν λόγω μοντέλα, θα είναι μειωμένης ποιότητας.

Για όσους δεν ενοχλούνται από τα μικρά ελαττώματα των νέων Pixel, μπορούν να τα προμηθευτούν σε τρία χρώματα: μαύρο, άσπρο, μωβ.

 

2.NEST HUB MAX

vpavic_190501_3401_0063

 Η νέα οθόνη της εταιρείας έχει επίσημα ανακοινωθεί και θα λανσαριστεί στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για μια μίξη των Nest camera, Google Home Hub και Google Home Max, που θα προσφέρει κάμερα ασφαλείας, έξυπνη οθόνη και μεγάφωνα.

Το ενδιαφέρον για αυτή τη συσκευή, είναι το ότι θα προσφέρεται αναγνώριση προσώπου (στον κάτοχο και σε κοντινά του πρόσωπα), και η εταιρεία τονίζει ότι τα εν λόγω δεδομένα δεν ανεβαίνουν στον παγκόσμιο ιστό για λόγους ασφαλείας.

 

3.ANDROID Q BETA 3 DROPSlcimg_fa51e381_af0b_4406_8c90_b23d0d453df9

Το app του παγκόσμιου κολοσσού έρχεται τώρα ανανεωμένο με δυνατότητα επιλογής μαύρου background, γεγονός που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση μπαταρίας όταν χρησιμοποιείται η εφαρμογή. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η επιλογή που δίνεται στους γονείς να εφαρμόσουν χρονικό όριο στη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών, ούτως ώστε να είναι σε θέση να ελέγξουν που ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τα παιδιά τους!

 

4.LIVE SUBTITLES ON ALL VIDEOSvpavic_190501_3400_0073

Άλλη μια υπηρεσία που ανακοινώθηκε και έκλεψε την παράσταση, είναι αυτή των υπότιτλων σε ζωντανό χρόνο. Είτε βλέπεις βίντεο, είτε πραγματοποιείς βιντεοκλήση, θα υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζονται υπότιτλοι, την ίδια στιγμή στο κάτω μέρος της οθόνης. Όπως επισήμανε η εταιρεία, αυτό θα αναβαθμίσει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους κωφούς, ενώ άτομα τα οποία δεν μπορούν να ακούσουν καθαρά λόγω θορύβου στον χώρο, πλέον μπορούν να συνεχίσουν κανονικά να παρακολουθούν την οθόνη, διαβάζοντας τους υπότιτλους.

 

5.PROJECT MAINLINE
photo-1480694313141-fce5e697ee25

Αυτό είναι το όνομα της νέας υπηρεσίας που θα επιτρέπει στους χρήστες να προχωρούν σε αναβαθμίσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, αντί να περιμένουν τις κατασκευαστικές εταιρείες. Οι αναβαθμίσεις θα γίνονται κατευθείαν από το Play Store, με την εταιρεία να στοχεύει σε προσεγμένες αναβαθμίσεις, αποφεύγοντας την ολική αναβάθμιση που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα σε συγκεκριμένες λειτουργίες της συσκευής.

 

6.GOOGLE MAPS - INCOGNITO MODElcimg_68042bf1_2e61_4992_a24d_493b8cb7ea2b

Η Google στην προσπάθεια της να προστατέψει την τοποθεσία και την αναζήτηση των χρηστών, προσθέτει στην εφαρμογή Google Maps τη δυνατότητα των ιδιωτικών αναζητήσεων. Με πιο απλά λόγια, με το Incognito Mode ο χρήστης θα μπορεί να διαγράψει τη δραστηριότητα τριών μέχρι δεκαοχτώ μηνών.

 

7.Αναβαθμίσεις στο GOOGLE LENS

GCVH1AruPg

Νέες αναβαθμίσεις ανακοίνωθηκαν και στην οπτικοποίηση των μενού των εστιατορίων, με τις εικόνες να παρουσιάζουν το πιάτο που θέλετε να παραγγείλετε! Παράλληλα, λύνει τα χέρια και τη στιγμή του λογαριασμού, αφού σκανάροντας τον, μπορείς να προσθέσεις tips και να διαίρεσεις το πόσο ανάλογα με τα άτομα που βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ δίνεται η δυνατότητα μέχρι και για μετατροπή του ποσού στο νόμισμα επιθυμίας του χρήστη. Και όλα αυτά χάρις στην εφαρμογή Google Maps που εντοπίζει την τοποθεσία σας για να προσφέρει τα πιο πάνω!

 

8.Το DUPLEX εισέρχεται για τα καλά στον Παγκόσμιο Ιστό

justin-main-189752-unsplash

Το DUPLEX είναι μέρος του Google Assistant που σκοπό έχει να βοηθήσει τους χρήστες την ώρα που εκτελούν διάφορες λειτουργίες στο κινητό τους, ενώ πλέον θα εφαρμόζεται και στο web. Η υπηρεσία θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, βοήθεια όταν ο χρήστης αποστέλνει μήνυμα ή email, ενώ θα παρέχεται και προσωποποιημένη πληροφόρηση όπως η εμφάνιση συντεταγμένων για τη διεύθυνση του χρήστη καθώς οδηγεί. Όλα αυτά θα γίνονται εύκολα, φτάνει ο κάτοχος της συσκευής να αναφωνεί καθαρά τη βοήθεια που χρειάζεται!

 

Εσείς ποιο από τα πιο πάνω features βρίσκετε πιο χρήσιμο;

Opium Works

Related posts

Search Social Media Διαγωνισμοί: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχει ο διαγωνισμός σας
The time after- What to expect next Search