Πώς άλλαξε το Inbound Marketing λόγω του διαδικτύου

emily-

Με την ραγδαία εξάπλωση του διαδικτύου ο τρόπος λειτουργίας πολλών πτυχών της προσωπικής και κοινωνικής ζωής των ατόμων έχει αλλάξει ριζικά. Τεράστιος όγκος πληροφοριών εμφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού, με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις να αυξάνονται.

Εξηγώντας κάπως καλύτερα, η “προ-διαδικτυακή περίοδος” αποτελούσε μια περίοδο τυφλής πίστης στους κατόχους εξουσίας και σε αυτούς που μεταδίδουν τις ειδήσεις. Χωρίς καμία είδους αντίθετη πληροφόρηση, εννοείται πως δεν υπήρχε και αμφισβήτηση.

Στον τομέα του marketing, ο οποίος άλλαξε ριζικά με την έξαρση του διαδικτύου, καλλιεργείτο ένα κλίμα τυφλής πίστης στις παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα, αφού η μόνη πηγή ενημέρωσης των πελατών ήταν ο ίδιος ο marketer. Πλέον η εύκολη πρόσβαση σε εύρος πληροφοριών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, παρέχει το δικαίωμα στον κόσμο να αναζητήσει το “κάτι παραπάνω” και να αμφισβητήσει τις παραδοσιακές πρακτικές.


Ο τομέας των υπηρεσιών και προϊόντων, έρχεται αντιμέτωπος με ένα αρκετά ενημερωμένο κοινό, με αποτέλεσμα να ασπαστεί μια εντελώς νέα προσέγγιση: oι πελάτες, είτε εσωτερικοί, είτε εξωτερικοί χρειάζονται όραμα και στόχους για να μπορέσουν να ακολουθήσουν μια καμπάνια.

Ο όρος “Inbound” εμπεριέχει την φιλοσοφία ενός σύγχρονου επιτυχημένου οργανισμού. Περιγράφει ένα οργανισμό ως ανθρωποκεντρικό, με μόνο του μέλημα την κατανόηση των αναγκών των πελατών του και την καλύτερη δυνατή τους εξυπηρέτηση.

Από τα θεμέλια του λοιπόν, ένας οργανισμός πρέπει να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σκοπό, πάνω στον οποίο να κτίζει όλες του τις ενέργειες. Τα άτομα του πρέπει να ασπάζονται και να αγαπούν αυτό το κοινό σκοπό, γιατί όπως δήλωσε και ο Daniel Pink “The days that people make progress are the days they feel most motivated and engaged”.

Πρέπει λοιπόν, να δημιουργηθεί μια γερή εταιρική κουλτούρα μέσα στην οποία τα άτομα να αισθάνονται την ελευθερία έκφρασης και σκέψης. Τα πιστεύω και οι αξίες του οργανισμού να ξεπερνούν κάθε είδος οικονομικού συμφέροντος και μέσα σε όλα αυτά να δημιουργείται το προϊόν εμπλουτισμένο με την κουλτούρα του οργανισμού και έτοιμο να υποστηρίξει κάθε ανάγκη του πελάτη,πιθανού ή μη.

Κατανόησε τις προσωπικότητες των ατόμων σου, κατανόησε τις ανάγκες των πελατών σου και μείνε πιστός σε ένα όραμα ανεπηρέαστο από τα οικονομικά συμφέροντα για να καταφέρεις να αναπτυχθείς στον χρόνο.

BEYOND THE FACEBOOK BUSINESS PAGE

 

 

Opium Works

Related posts

Search Αγαπητοι Video Makers το Video Creation Kit ερχεται με νεα Features
Twitter: Οι διαφημισεις 6 δευτερολεπτων ειναι εδω! Search