Instagram ReFashion & Influencer Marketing 

Instagram ReFashion & Influencer Marketing 

H βιομηχανία της μόδας αποτελεί ένα συνεχόμενα εξελισσόμενο χώρο ο οποίος έχει επηρεαστεί όσο τίποτα άλλο από την επίδραση της τεχνολογίας! Άλλωστε..”fashion has always been a place to innovate”!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το eCommerce έχει αντικαταστήσει κατά πολύ το λιανικό εμπόριο, οι influencers αποτελούν βασικούς πυλώνες προώθησης προϊόντων και μαζί με τα Social Media συμπληρώνουν ένα online shopping experience στο οποίο ο user ανακαλύπτει, αγοράζει και το βασικότερο γίνεται familiar με τα προϊόντα.

Instagram ReFashion & Influencer Marketing 

 

Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια τόσο το Facebook όσο και το Instagram αποτελούν το βασικό πυλώνα για το γνωστό “Fashion Discovery”, κοινώς ονομαζόμενο και ως “Window shopping” με αμέτρητα brands να χρησιμοποιούν micro και international influencers για την προώθηση τόσο των online όσο και των offline αγορών τους. Είναι άλλωστε εντυπωσιακό, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο και τα Social Media στις in store αγορές τους! 

Με βάση μάλιστα πρόσφατες έρευνες το 82% των fashion shoppers στην Δυτική Ευρώπη χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Instagram για fashion related activities- δημιουργώντας αυτόματα ένα τεράστιο buzz από fashion inspo και trends μέσα στο IG. Αυτό από μόνο του, σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν κοινό online medium για να ανταλλάσσουν ιδέες και fashion εμπειρίες, αλληλεπιδρώντας ο ένας με τον άλλον και κάνοντας το ταξίδι του fashion shopping ακόμα πιο personal και obsessive.

 

Ποια είναι η εξέλιξη του online advertising στο Instagram του 2020;

 

Oι users του Instagram φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για το traditional online advertising και με αυτό τον όρο αυτό εννοούμε το παλιό, αλλά όπως φαίνεται διαχρονικό, brand advertising, αλλά και το online person to person message (aka world of mouth). Συγκεκριμένα οι καταναλωτές φαίνεται να βρίσκουν αυτό το είδος διαφημίσεων ποιοτικό, άμεσο και αρκετά πιο ελκυστικό, ώστε να ξεκινήσουν το ταξίδι της αναζήτησης και να ενημερωθούν για τα προϊόντα.

 

Instagram ReFashion & Influencer Marketing 

 

Ποια είναι η θέση ωστόσο του Influencer Marketing το 2020;

 

Αν λοιπόν σας δημιουργήσαμε οποιαδήποτε προβληματισμό για την δυναμική του Influencer marketing, θέλουμε να σας καθησυχάσουμε, καθώς οι αγαπημένοι μας influencers θα συνεχίσουν να μας απασχολούν αποτελώντας ένα δυνατό online όπλο για το fashion industry. 

 

Συγκεκριμένα, πάνω από το 79% των users ακολουθούν influencers και αλληλεπιδρούν μαζί τους, και σχεδόν το 50% προχωρούν σε αγορά ενός προϊόντος αφού το έχουν δει στα social media κάποιου influencer. Τα ποσοστά δείχνουν ότι ο κόσμος είναι θετικός απέναντι στο συγκεκριμένο τρόπο προώθησης και παρ’ όλο που το PTP messaging  ενισχύεται όλο και πιο πολύ, ο ρόλος των influencers είναι ακόμα αρκετά σημαντικός και δίνει ένα extra push σε καθημερινές inspo ιδέες και συζητήσεις που ξεκινούν από influential posts. 

 

Οι απαιτήσεις λοιπόν του Instagram το 2020 για το influential marketing επιβάλουν κατά κύριο λόγο ένα δυνατό campaign messaging το οποίο, τόσο το ίδιο το brand όσο και η επιλογή των κατάλληλων influencers, θα ενισχύουν. Το αποτέλεσμα θα είναι οι users να μαθαίνουν και να μπαίνουν στο discovery και purchase process, ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ την διάδοση των προϊόντων μέσω PTP messaging.

 

Inspirational Source: Facebook IQ Source

Influencer Marketing Ebook 2022






 

 




Related posts

Search ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ INSTAGRAM STORIES ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ENGAGE;
What is Copywriting, anyway? Search