Covid-19 ΚΑΙ DIGITAL MARKETING. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ BUDGET ΣΟΥ;

Σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας, όλοι χρειάζονται καθοδήγηση και χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσουν να αξιολογήσουν σωστά τις επιλογές τους. Όλες οι επιχειρήσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν επηρεαστεί αρνητικά και βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται μέρα με τη μέρα. Οι νέες συνθήκες τους αναγκάζουν να μειώσουν έξοδα, αυξάνοντας παράλληλα την αποδοτικότητά τους. Αυτό όμως επηρεάζει και τις επενδύσεις τους στο digital marketing. 

Είναι σωστό να μειώσετε τα έξοδά σας στο συγκεκριμένο θέμα; 

Ψάξαμε και βρήκαμε κάποια στοιχεία που μπορεί να σας βοηθήσουν. 

Μειώσατε το paid search και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ετοιμαστείτε για καθημερινή διαχείριση.

Στη μέση της πανδημίας COVID-19, η ζήτηση ορισμένων προϊόντων μπορεί να είναι μειωμένη. Εάν το προϊόν σας δεν θεωρείται "βασική ανάγκη", ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σταματήσετε το paid spend σας. Αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει στην αρνητική απόδοση των διαφημιστικών δαπανών (ROAS), ακόμη και για τις πιο κερδοφόρες καμπάνιες. Καλύτερα προχωρήστε με προσοχή εάν γνωρίζετε ότι το προϊόν / η υπηρεσία σας δεν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους καταναλωτές αυτή τη στιγμή.

Από τη θετική πλευρά, πολλές keywords έχουν χαμηλότερες προσφορές "Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαφημιστές κάνουν λιγότερα bids και μειώνουν τους προϋπολογισμούς τους. Αν όμως η εταιρεία σας πωλεί προϊόν / υπηρεσίες που εξακολουθούν να έχουν ζήτηση αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να προσπαθείτε να μεγιστοποιήσετε τις διαφημιστικές σας δαπάνες. Απλά φροντίστε να παρακολουθείτε προσεκτικά το ROAS σας.", λέει ο Jeff Snyder, πρόεδρος του Elumynt.

 

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του email

Το email είναι το φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό εργαλείο σας αυτή την περίοδο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν μπορείτε να επηρεάσετε τη ζήτηση της αγοράς, οι καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σας βοηθήσουν να περάσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται, αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ανάλογα με το προϊόν και την εταιρεία σας, τα emails σας μπορούν να καλύπτουν απλά θέματα όπως μια χαλαρή υπενθύμιση ότι είστε δίπλα στους πελάτες σας ότι κι αν συμβεί, μέχρι και τη προσφορά ενός νέου πακέτου υπηρεσιών.

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, ανθρώπινοι και σοβαροί για την πανδημία COVID-19 και να επιβεβαιώσετε στους πελάτες ότι είστε εδώ για να βοηθήσετε και όχι για να πουλήσετε ή να προωθήσετε ειδικές προσφορές COVID-19.

 

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε πρακτικές SEO και content marketing

Μπορεί να αμφιταλαντεύεστε εάν θα συνεχίσετε να πληρώνετε για social media και search, αλλά αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να σταματήσετε είναι την επένδυσή σας στις πρακτικές SEO και content marketing.

Εάν αποφασίσετε να μειώσετε τα έξοδά σας σε αυτό το κομμάτι, κινδυνεύετε να χάσετε τα organic rankings της σελίδας σας και όταν επιστρέψετε στην κανονική ροή της ζωής σας, θα είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσετε το χαμένο έδαφος. Τώρα είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε - αν όχι να μεγαλώσετε- την καμπάνια SEO της εταιρείας σας. 

 

Μείνετε ασφαλής, ευγενικοί και αποτελεσματικοί

Αυτή είναι η ώρα να δείξετε ενότητα με τους πελάτες και τους υπαλλήλους σας. Να είστε ευγενικοί, να είστε ενήμεροι για την κατάσταση και να λαμβάνετε υπόψη την ασφάλειά σας. Τα brands και οι εταιρείες που δείχνουν σεβασμό στους ανθρώπους τους θα ανακάμψουν πιο γρήγορα μόλις υποχωρήσει η πανδημία COVID-19. Μέχρι τότε, συμβουλευτείτε την εταιρεία digital marketing με την οποία συνεργάζεστε και βρείτε μαζί την καλύτερη λύση για εσάς!

 

Βρες τις λύσεις που προτείνουμε για αυτή την περίοδο εδώ: OUR RESPONSE TO COVID-19

 

 

Related posts

Search 4 hacks for a fast Digital Transformation
WFH? Upgrade your security game with Facebook Search