ΤΑ 5 ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK PAGE ΣΟΥ!

 Σαν επιχείριση του 2017, που θες να αυξήσεις τους πελάτες σου, γνωρίζεις ήδη ότι θα πρέπει πρώτα από όλα να μπορείς να καταλαβαίνεις το πελάτη σου. Να μπορείς ως brand να μπαίνεις στη θέση τους και να καταλαβαίνεις τι χρειάζονται και τι ζητούν. Χρυσός Κανόνας. Έτσι η marketing στρατηγική σου θα περιστρέφεται γύρω από το πως να ικανοποιήσεις τις ανάγκες των καταναλωτών σου.

What-Customers-Really-Want-from-Your-Facebook-Page-1.jpg

Αυτά όμως είμαι σίγουρη πως τα γνωρίζεις ήδη, όπως επίσης και το γεγονός ότι το Facebook είναι το ιδανικότερο μέσο για να επικεντρωθείς στους πελάτες σου και στις ανάγκες τους.

 

Για να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις αυτό συνδυάσαμε τη μακροχρόνια εμπειρία μας με τις ερευνητικές μας ικανότητες και σου προτείνουμε πως να το πετύχεις.

 

*Πάνω από 60 εκατομμύρια ενεργές σελίδες για brands στο Facebook.*



Αν ένας πελάτης ψάχνει και προσπαθεί να αποφασίσει τι του ταιριάζει καλύτερα ανάμεσα στο δικό σου προϊόν και τους ανταγωνιστές θα τον κερδίσει αυτός που του προσφέρει εύκολα πληροφορίες για ότι χρειάζεται.

Με το Facebook έχεις επίσης πρόσβαση στο Page Insights το οποίο σου προσφέρει τη δυνατότητα να δεις πως αντιδρούν οι καταναλωτές με το brand σου και πως με τον ανταγωνισμό.

 

Κανόνας #1: Στοιχεία Επικοινωνίας

Θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τα βασικά, όπως τηλέφωνα επικοινωνίας, διεύθυνση και website.

 giphy (1).gif

Κανόνας #2: Customer Support

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άτομα χρησιμοποιούν το Facebook Messenger κάθε μήνα. Με το integration που προσφέρει το Facebook Pages με το Facebook Messenger γίνεται το τέλειο εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των brands  και των καταναλωτών. Να ξέρεις πως, 3 στα 5 άτομα που ψάχνουν ή επισκέπτονται μια σελίδα στο Facebook είναι για Customer Support θέματα.

 

Κανόνας #3: Αποκλειστικές προσφορές και Ειδικά Πακέτα

Σύμφωνα με την έρευνα της BuddyMedia 35% των Facebook User ακολουθούν μια σελίδα για να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και για τις εκπτώσεις που προσφέρει.

Οι πελάτες σου ή για να το πούμε διαφορετικά οι Facebook Fans σου λατρεύουν την επικοινωνία μαζί σου. Θέλουν να νιώθουν ότι πάντα κερδίζουν μετά από ένα interaction μαζί σου.  Εκμεταλεύσου λοιπόν την ευκαιρία και πρόσφερε κάτι περισσότερο μέσα από τα Social Media του brand σου και δεις τους followers να εκτοξεύονται στα ύψη.

 

Κανόνας #4: Σχετικό Content

Να μοιράζεσαι και να ποστάρεις content το οποίο είναι σχετικό και ενδιαφέρον για τους followers σου. Βέβαια δεν είναι αρκετό απλά να ποστάρεις, σημαντικότερο ρόλο παίζει το ΕΙΔΟΣ που ποστάρεις. Ένα ποστ που περιέχει φωτογραφία έχει 53% περισσότερο interaction παρά ενα ποστ χωρίς. Σύμφωνα με το Kissmetrics, ποστς με φωτογραφίες έχουν 104% περισσότερα comments και 84% περισσότερα click through rates(CTR).

Να θυμάσαι, το λεκτικό του ποστ σου να μην ξεπερνά τους 250 χαρακτήρες καθώς είναι ο ιδανικός αριθμός για Social Media posts.  Posts που περιέχουν 250 ή λιγότερους χαρακτήρες έχουν κατα μέσο όρο 60% περισσότερο engagement από τα posts που έχουν μεγαλύτερο κείμενο.

 

giphy.gif

 

Κανόνας #5: Community

Χτίσε μια κοινότητα γύρω από το brand και την επιχείριση σου. Δημιούργησε σχέσεις με τις σελίδες άλλων brands που συνεργάζεστε και με τους followers σου. Κάνε like τα posts του, comment στα ποστς τους και κάνε τους tag σε κοινές δραστηριότητες που προωθείς μέσα από τη σελίδα σου. Ο ευκολότερος τρόπος για να χτίσεις και να ενδυναμώσεις το Facebook community σου είναι ρωτώντας ερωτήσεις. Διατήρησε ένα ανοιχτό διάλογο επικοινωννίας με τους followers σου ρωτώντας ερωτήσεις που τους ενδιαφέρουν, μιλώντας για θέματα που τους προβληματίζουν, ένταξε τους σε αποφάσεις δίνοντας τους τη δυνατότητα να ψηφίσουν για θέματα που αφορούν το προϊόν σου. Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις μια δυνατή κοινότητα θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα επίπεδα του engagement rate ψηλά και σταθερά.

 

 BEYOND THE FACEBOOK BUSINESS PAGE

 

Stavriana Nathanail

Digital Marketing Freak. Social Media Addict and a wannabe Growth Hacker. On my free time I train dragons. Strongly believe that for every action there is an equal and opposite reaction and a social media overreaction! Want to be a Digital Marketing Ninja, you? #GrowthHackingMindset #GottaLoveOpium

Related posts

Search How to Calculate Social Media ROI
GET MORE INSTAGRAM LIKES NOW! Search