Γιατι πρεπει να χρησιμοποιουμε Hashtags στο Instagram!

koulla-cover
Στο Instagram έχουν γίνει άπειρες  αλλαγές το χρόνο που έφυγε, με προσθήκη αρκετών νέων λειτουργιών και  εργαλείων.

Ωστόσο, εκείνο που παραμένει σταθερό, είναι η σημασία των hashtags, η χρήση των οποίων - όταν αυτά είναι στοχευμένα και κατάλληλα για την κάθε ανάρτηση ξεχωριστά-, παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους εύρεσης καινούργιου και ενδεχομένως, αφοσιωμένου κοινού. Σε απλή μετάφραση, αποκτάτε  περισσότερους Followers και περισσότερους πιθανούς πελάτες για την επιχείρησή σας.

 


account-app-apple-163148
Πώς λειτουργεί το Instagram hashtag;

Όπως και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, έτσι και στο Instagram, το hashtag λειτουργεί υπέρ της οργάνωσης και κατηγοριοποίησης φωτογραφιών και βίντεο. Κάθε ανάρτηση, μπορεί να συνοδεύεται από μια λεζάντα και μερικά hashtags (μέχρι 30), τα οποία βοηθούν στη διαδικασία της ανεύρεσης περιεχομένου.


Για παράδειγμα, ένας food blogger, μπορεί να δημοσιεύσει μια φωτογραφία με smoothie και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει σχετικά hashtags όπως #Superfoods, #CleanEating και #Vegansofig, στοχεύοντας μέσων αυτών, σε νέο κοινό.


eaters-collective-129481-unsplash

Με τη χρήση των συγκεκριμένων hashtags, η εικόνα ταξινομείται, έτσι ώστε άλλοι χρήστες του Instagram που αρέσκονται σε υγιεινά τρόφιμα ή ακολουθούν υγιεινή διατροφή, να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα τη συγκεκριμένη φωτογραφία που αναρτήθηκε.

Με λίγα λόγια, μια σχετικά απλή ιδέα όπως εκείνη των hashtags, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην απόκτηση στοχευμένου κοινού, το οποίο να ενδιαφέρεται πραγματικά για το περιεχόμενο του προσωπικού ή επιχειρησιακού σας προφίλ.


Το γεγονός ότι το Instagram βελτιώνει συνεχώς το πως και που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα hashtags στις αναρτήσεις και τις ιστορίες μας, είναι πολύ θετικό.

Το τελευταίο έτος, κυκλοφόρησαν αρκετά νέα χαρακτηριστικα των hashtags, συμπεριλαμβανομένων νέων δυνατοτήτων οι οποίες έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.


3 βασικά #tips.


1)Ακολουθήστε Hashtags στο Instagram.


Σε μια μεγάλη ενημέρωση που έγινε το 2018, το Instagram πρόσθεσε την ικανότητα του "follow" hashtags, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να είστε ενημερωμένοι για διάφορα θέματα (ή ομάδες), ακολουθώντας ένα hashtag που σχετίζεται με τα ενδιαφέροντά σας. Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, αφού το εμφανίζει τακτικά στη ροή του κοινού.

Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε επώνυμο hashtag για την επιχείρησή σας, μπορείτε να προσκαλέσετε το κοινό σας να το ακολουθήσει. Κατά αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενό σας, θα μπορούσε να εμφανιστεί δύο φορές στη ροή των ακολούθων σας. Μια στο προφίλ σας και άλλη μια στην ετικέτα του hashtag, διπλασιάζοντας έτσι τις πιθανότητές δέσμευσης!



elena-koycheva-1054933-unsplash-2



2) Προσθέστε Clickable Hashtags στο βιογραφικό σας.


Χάρη σε μια άλλη πρόσφατη ενημέρωση, μπορείτε πλέον να προσθέσετε ετικέτες hashtags με δυνατότητα κλικ (και ονόματα χρήστη) στο βιογραφικό σας στο Instagram, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία ενός bio Instagram που μεταφράζεται σε επισκέψεις στον ιστότοπο!


Το σπουδαιότερο σε αυτήν τη λειτουργία, είναι ότι κάνει το βιογραφικό σας ακόμα πιο λειτουργικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα hashtags για τα πάντα, προωθώντας το λογαριασμό σας στο Instagram, ώστε να επισημάνετε το περιεχόμενό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συμπεριλάβετε ένα "#" πριν από οποιαδήποτε λέξη και αυτόματα θα δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος με δυνατότητα κλικ, που θα οδηγεί τους επισκέπτες στο συγκεκριμένο hashtag.


3) Προσθέστε Instagram Hashtags στις ιστορίες σας.

Το Instagram παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης hashtags στις ιστορίες Instagram, προσφέροντας στους χρήστες έναν ακόμα τρόπο απόκτησης μεγαλύτερου κοινού. Το καλύτερο στοιχείο αυτής της λειτουργίας, είναι ότι ακριβώς όπως και στις κανονικές αναρτήσεις, όταν προστίθεται ένα hashtag σε μια ιστορία (Instagram story), γίνεται αναζήτηση στη σελίδα Search & Explore. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ψάχνει για το συγκεκριμένο hashtag, θα μπορεί να δει και την ιστορία σας!

 

New Call-to-action

Koulla Papachristoforou

Related posts

Search 5 Things To Avoid When Writing For Social Media
Instagram Stories 101: Making your Stories Current & appealing Search