5 TIPS ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SPOTIFY ADS

Το digital marketing στις μέρες μας αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Ο κόσμος χρησιμοποιεί συσκευές μέσω των οποίων επικοινωνεί με άλλους, εργάζεται, είναι ενεργός σε διάφορες δραστηριότητες και ψυχαγωγείται. Αυτό ωθεί όλο και περισσότερο τους marketers να χρησιμοποιήσουν αυτή την ψηφιακή τάση έτσι ώστε να εξερευνήσουν και προωθήσουν αυτό που τους ζητείται. 

Το Spotify, ένα από τα πιο δημοφιλή applications τα οποία παρέχουν μουσική, δίνει την ευκαιρία στους marketers να προωθήσουν αυτά που θέλουν.

Πιο κάτω θα βρεις τα 5 βασικά tips που πρέπει να γνωρίζεις για τη δημιουργία των Spotify Ads!

 

Tip 1: Η Πλατφόρμα

Capture

Για να ξεκινήσει να τρέχει κάποιος μια διαφήμιση στο Spotify θα πρέπει να έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο Spotify - Ad Studio.

 

Tip 2: Πώς γίνεται η στόχευση 

copy_of_transparency_banner

Αρχικά πρέπει να επιλέξουμε εάν θα διαφημίσουμε κανάλι μουσικής όπου καταλήγει σε μία μουσική λίστα ή ένα τραγούδι, ή μια άλλη επιχείρηση που ίσως δεν έχει κάποια σχέση με το Spotify. Η στόχευση είναι διαφορετική από τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού εκτός από ηλικία και τοποθεσία μπορείς να επιλέξεις τι είδος μουσικής ακούει το κοινό που θα στοχεύσεις. 

 

Tip 3: Τα Assets που χρειάζεσαι

apps-cellphone-communication-computer-340103

Τέλος, αυτά που χρειάζεται κάποιος για να δημιουργήσει τη διαφήμιση στο Spotify, είναι μια εικόνα μεγέθους 640 x 640 pixels σε μορφή jpeg/png, μέχρι 200kb και το διαφημιστικό ηχητικό μέχρι 30 δευτερολέπτων σε μορφή wav/mp3/ogg το οποίο θα πρέπει να είναι μικρότερο από 1mb. 

 

Tip 4: Πώς θα πρέπει να είναι το σωστό Voiceover

spotify-Header-1024x576

Στο διαφημιστικό ηχητικό είναι σημαντικό να ονομάζουμε ποιοι είμαστε ή ποιον αντιπροσωπεύουμε, με λίγα λόγια να κάνουμε έναν πρόλογο για την επιχείρησή μας. Το να ζητήσουμε από τον ακροατή να κάνει κάτι (για παράδειγμα “πάτα το κουμπί”) μπορεί να ανεβάσει τους δείκτες engagement. Επίσης η μουσική είναι καλό να ταιριάζει με το θέμα και τον τόνο της διαφήμισης. 

 

Tip 5: Διαθεσιμότητα 

spotify-sponsored-song

 

Τo Spotify Ad Studio δεν επιτρέπει σε όλες τις χώρες να δημιουργήσουν λογαριασμό για διαφήμιση και μια από αυτές είναι και η Κύπρος. Εμείς στην Opium Works καταφέραμε να βρούμε τη λύση και προσφέρουμε και αυτή την υπηρεσία διαφήμισης μέσω αυτής της πλατφόρμας.  

Αυτά είναι λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για αυτό τον νέο τρόπο διαφήμισης.

 

New call-to-action

 

Related posts

Search ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ INSTAGRAM STORIES;
What is brand identity? And how to design a strong one Search