Οι πιο αποδοτικες ωρες για τις δημοσιευσεις στα Social Media

cover_george

Τα Social Media είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος για να ενισχύσετε την επικοινωνία σας και την φήμη σας!

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα social media, δεν είναι όλες οι ώρες κατάλληλες. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά και χρήστες των social media, αναζητούν την ιδανική ώρα για να δημοσιεύσουν στα profile τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν και μεγαλύτερο engagement!

Πότε λοιπόν είναι η κατάλληλη ώρα για να γίνει μια δημοσίευση;

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ξεχωριστή απάντηση και διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν!

Η ώρα αυτή, έχει να κάνει με το κοινό που θέλει κάποιος να στοχεύσει, αλλά και από το κανάλι κοινωνικής δικτύωσης από το οποίο θα το επιχειρήσει.

Για παράδειγμα, ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο δημοσίευσης ενός post είναι η εμβέλεια μιας επιχείρησης. Εάν είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο, μια από τις δυσκολίες είναι οι διαφορετικές ζώνες ωρών.

Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες εκεί έξω όπου κάποιος μπορεί να μάθει για την κατάλληλη ώρα ανάρτησης μιας δημοσίευσης και πολλές εταιρείες πραγματοποιούν έρευνες για την καλύτερη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό!

Ας δούμε, λοιπόν, τις  οι καλύτερες μέρες και ώρες για ανάρτηση δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 

  • Instagram

Κατά μέσο όρο, οι καλύτερες ώρες για την ανάρτηση στο Instagram είναι μεταξύ  1:00 μ.μ. και 5 μ.μ., δηλαδή, κατά τη διάρκεια του γεύματος/ διαλείμματος και στο τέλος της τυπικής ημέρας αντίστοιχα.

Οι οργανισμοί B2B έχουν τις περισσότερες φορές υψηλές αναλογίες κλικ στις: 12:00 - 1:00 μ.μ., 5:00 - 6:00 μ.μ., και αργότερα, από τις 8:00 έως και τις 9:00 μ.μ.

Επίσης, η καλύτερη μέρα για δημοσίευση στο Instagram είναι η Παρασκευή!

 

app-blurred-background-cellphone-1092671

 

  • Facebook

Οι χρήστες συνδέονται στο Facebook και στις κινητές συσκευές αλλά και στους επιτραπέζιους υπολογιστές, τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι.

Κατά μέσο όρο, η καλύτερη ώρα για ανάρτηση είναι η ώρα 9:00 π.μ., όταν οι άνθρωποι μόλις αρχίσουν να εργάζονται και ξεκινούν την ημέρα τους online.

Το Facebook βλέπει κι άλλη αύξηση στις αναλογίες κλικ μεταξύ των 11:00 π.μ. - 12:00 μ.μ., όταν ο κόσμος κάνει το μεσημεριανό του διάλειμμα.

Οι ώρες 3:00 μ.μ. - 4:00 μ.μ. είναι επίσης ελπιδοφόρες και οι καλύτερες ημέρες για δημοσίευση στο Facebook είναι από Πέμπτη έως Κυριακή.

 

apple-applications-apps-607812

 

  • Twitter

Όπως και το Facebook, οι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter σε κινητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές, τόσο στο σπίτι όσο και εκτός.

Καλές ώρες για ανάρτηση είναι κατά μέσο όρο γύρω στις 8:00 - 10:00 π.μ., αλλά και μεταξύ των ωρών 6:00 - 9:00 μ.μ.

Οι εταιρείες B2C έχουν τις περισσότερες ώρες για να επιλέξουν από όπου θα δουν αυξημένες αναλογίες κλικ στο περιεχόμενο τους, αφού μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των ωρών: 8:00 - 10:00 π.μ., 12:00 μ.μ., αλλά και 7:00 - 9:00 μ.μ.

Εάν ο στόχος σας είναι να μεγιστοποιήσετε τις επαναλήψεις και τις αναλογίες κλικ, προσπαθήστε να δημοσιεύετε το μεσημέρι ή στις 5-6 μ.μ.

Για τις εταιρείες B2C, οι καλύτερες ημέρες για tweet είναι τα Σαββατοκύριακα. Για τις εταιρείες B2B, οι καλύτερες μέρες για tweet είναι καθημερινές. Οι άνθρωποι ψωνίζουν για επιχειρηματικές ανάγκες όταν εργάζονται (καθημερινές) και προσωπικές ανάγκες όταν είναι εκτός εργασίας (Σαββατοκύριακα).

 

  •  LinkedIn

Οι καλύτερες ώρες για δημοσίευση στο LinkedIn είναι μεταξύ 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.

Τα B2C, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ανώτεροι οργανισμοί έχουν πιο περιορισμένο χρόνο  για το πότε πρέπει να κάνουν δημοσιεύσεις για μέγιστη απόδοση: 12:00 μ.μ., 8:00 π.μ. και 10:00 π.μ. είναι οι καλύτεροι χρόνοι τους, αντίστοιχα.

Επίσης, η καλύτερη ημέρα για δημοσίευση στο LinkedIn είναι η Τετάρτη.

 

  • Pinterest

Οι καλύτεροι χρόνοι για να δημοσιεύσετε στο Pinterest είναι μεταξύ 8:00 - 11:00 μ.μ. και 2:00 - 4:00 π.μ.


Αυτά τα στοιχεία, έχουν προκύψει μέσα από έρευνες και είναι γενικά! Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε μια σειρά από δημοσιεύσεις και να δημιουργήσετε οργανικά τις μέρες και ώρες που λειτουργούν καλύτερα για εσάς!

 

blur-close-up-collage-196655

 

 

Related posts

Search 5+1 Apps για να φτιάξεις τα καλύτερα Stories!
“The Future is Private.” - Mark Zuckerberg, 2019 Search