Digital Marketing, Tech & Development News

ΠΩΣ Η GEN Z ΑΝΑΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LINKEDIN

Written by Mariella Kasapi | Apr 5, 2022

 

Οι περισσότεροι νέοι που εντάσσονται στην κοινωνική πλατφόρμα κατά τη διάρκεια ή μετά το γυμνάσιο, χρησιμοποιούν το LinkedIn περισσότερο από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς δικτύωσης, έρευνας, και  μάθησης.

Το 36% της Gen Z αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το LinkedIn για θέματα που αφορούν την εργασία, ενώ μόλις το 26% χρησιμοποιεί άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για τον σκοπό αυτό. Αναφέρεται επίσης πως το 46% χρησιμοποιεί το LinkedIn για την καθημερινή τους ενημέρωση, έναντι του 39% που στρέφεται σε άλλες κοινωνικές πλατφόρμες. Παραδόξως, το 4% χρησιμοποιεί το LinkedIn για αγορά προϊόντων αντί για άλλες πλατφόρμες.


Οι ψηφιακές συνήθειες της Gen Z αντικατοπτρίζουν τις αξίες τους.

Οι συνήθειες της γενιάς αυτής στο LinkedIn αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους προς την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Σε σύγκριση με τους χρήστες από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως Twitter, Facebook, Instagram και TikTok, οι νέοι χρήστες του LinkedIn εκφράζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν οικονομικά, επενδύσεις και επιχειρήσεις. 


Και παρόλο που οι νέοι χρησιμοποιούν το LinkedIn με επιταχυνόμενους ρυθμούς, οι αξίες και οι προτεραιότητες τους – ειδικά όσον αφορά την εργασία – μας δίνουν πληροφορίες για το πως βλέπουν την ίδια την πλατφόρμα αλλά και το πώς σκέφτονται για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.

Στην πραγματικότητα, ενώ οι millennials έχουν διαταράξει τα παραδοσιακά εργασιακά πρότυπα αλλάζοντας συνεχώς δουλειές, η Gen Z ανατρέπει εντελώς το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας. Ο Larry Milstein, συνιδρυτής στην εταιρεία συμβούλων μάρκετινγκ PRZM, λέει ότι η τάση της Gen Z για ψηφιακή επικοινωνία τους ωθεί στο να χρησιμοποιούν το LinkedIn και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να τους αποκαλύψουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με τα λόγια του Milstein, το LinkedIn θα πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται προκειμένου να συλλάβει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται η Gen Z. «Αντί να βασίζονται σε ένα μονοσέλιδο βιογραφικό ή συνοδευτική επιστολή, η γενιά αυτή αναζητά επίσης εναλλακτικούς τρόπους για να δείξουμε τις δεξιότητές τους για πιθανές ευκαιρίες, είτε δημιουργώντας ένα πορτφόλιο στο Instagram είτε δημιουργώντας βιογραφικά στο TikTok.

Πώς μπορούν τελικά οι εταιρείες να συνδεθούν με την Gen Z στο LinkedIn;


Προκειμένου να αναπτύξουν μια ουσιώδης σχέση με τους νέους αυτούς καταναλωτές οι Gambardella και Milstein της Gen Z συνιστούν στις εταιρείες να επικεντρώνονται στην αυθεντικότητα τους.
«Η αυθεντικότητα… είναι μεγάλη λέξη. Πρέπει να είσαι αυθεντικός, πρέπει να αναγνωρίζεις το brand σου, την προσωπικότητά σου, τις αξίες σου, αυτό που υποστηρίζεις», λέει ο Gambardella. «Εάν δεν είστε αυθεντικοί, η Gen Z το βλέπει, και αυτό είναι πιο εμφανές από ποτέ στην ψηφιακή εποχή».