“The Future is Private.” - Mark Zuckerberg, 2019

rafaela_1

“The Future is Private.” Με αυτό το μότο πορεύεται ο Mark Zuckerberg και το Facebook το 2019.
Μετά το τεράστιο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία Facebook Inc δημοσίευσε τα emails 1,5 εκατομμυρίων χρηστών της, επιστρέφει με σχέδια αύξησης της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.. και όχι μόνο!


Αρχικά, στην παρουσίαση “F8 2019” ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το πρώτο τρίμηνο του 2019 αποκαλύπτοντας στοιχεία όπως τον αριθμό των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook, ο οποίος ανέρχεται στους 1.56 δισεκατομμύρια χρήστες.


Ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι δεν είναι αυτό, αλλά οι μεγάλες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την χρονιά, στην αγαπημένη σε όλους, πλατφόρμα του Facebook.

ReDesign:

137297-apps-feature-facebook-image11-hukwoqe9gu

Και ΝΑΙ, είναι γεγονός πως το Facebook θα αλλάξει το λογότυπο και όλο το design σε Desktop και App… ξανά! Ο σκοπός της αλλαγής είναι να αυξηθεί η ευχρηστία αλλά και η ταχύτητά τους.


To νέο Design θα δίνει έμφαση στα Groups και τα Events, αφού όπως έχει αναφερθεί είναι και οι κύριοι λόγοι που κάποιο άτομο χρησιμοποιεί πλέον το Facebook.
Η αλλαγή που θα προκαλέσει εντυπώσεις, είναι η μείωση του περιεχομένου που προβάλλεται στο News Feed!


Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα, κατά πόσο θα επιδράσει η συγκεκριμένη αλλαγή σε εταιρείες και Digital Agencies που ποντάρουν πολλά στη συγκεκριμένη ιδιότητα της πλατφόρμας αυτής.

Αύξηση Ασφάλειας:

mz-f8

Σίγουρα η αλλαγή που θα εκτιμήσουν όλοι οι χρήστες του Facebook, είναι η αύξηση της ασφάλειας των προσωπικών τους δεδομένων!


Οι δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, τις οποίες αναφέρει και ο ίδιος ο Zuckerberg είναι οι εξής:
Ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις, κρυπτογράφηση, μειωμένη μονιμότητα, ασφάλεια, διαλειτουργικότητα και ασφαλή αποθήκευση δεδομένων.


Σημειώνει, ωστόσο πως οι αλλαγές αυτές θα χρειαστούν πάνω από ένα χρόνο μέχρι να υλοποιηθούν.

Secret Crushes:

https___blogs-images.forbes.com_amitchowdhry_files_2019_05_Facebook-Secret-Crush-feature

Μια νέα ιδιότητα που θα προστεθεί στην δημοφιλή πλατφόρμα, είναι το “Secret Crush”. Με το Secret Crush θα μπορεί κάποιος να δηλώσει ενδιαφέρον για 9 φίλους του και να δει, αντίστοιχα, εάν οι φίλοι του “ενδιαφέρονται” για αυτόν. Αν και το το συγκεκριμένο feature είναι ήδη διαθέσιμο σε 19 χώρες, όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ταϊλάνδη, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη σε Αμερική και Αγγλία, που θα ήταν και το αναμενόμενο!

 

Γνωριμία με καινούρια άτομα:

137297-apps-feature-facebook-image10-vc9gxfn3ri

Το χαρακτηριστικό αυτό θεωρείται και ως η αναδιοργάνωση του τμήματος “Άτομα που μπορεί να γνωρίζετε”. Ο σκοπός της αλλαγής αυτής είναι η γνωριμία και σύνδεση με άτομα που έχετε κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα, έτσι ώστε να αυξηθεί ο κύκλος γνωριμιών των χρηστών!

 

Events:

facebook_events_redesign_2

 

Τα Facebook Events θα έχουν κι αυτά, το δικό τους redesign, διευκολύνοντας τους χρήστες στον εντοπισμό των εκδηλώσεων που τους ενδιαφέρουν και διοργανώνονται στην περιοχή τους.


Στο νέο design, θα υπάρχει χάρτης στον οποίο θα παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, αλλά και ένα ημερολόγιο με τις ανερχόμενες εκδηλώσεις.

 

Groups:

facebook_groups_redesign_3

 

Αλλαγή θα υπάρχει και στα Facebook Groups! Και πάλι ο σκοπός των αλλαγών, θα είναι η πιο εύκολη πλοήγηση των χρηστών σε αυτά. Θα προστεθεί επιπλέον tab στο οποίο θα μπορεί ο χρήστης να εντοπίζει με μεγαλύτερη ευκολία τα groups τα οποία των ενδιαφέρουν. Το περιεχόμενο των Groups θα εμφανίζεται και στο News Feed, δίνοντας επίσης τη δυνατότητα δημοσίευσης περιεχομένου των Groups στο News Feed του χρήστη.


Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως στα groups τα οποία αφορούν την υγεία, τα άτομα θα μπορούν να δημοσιεύουν ερωτήσεις και να αποκρύπτεται το όνομα λογαριασμού τους. Ακόμη στα Groups τα οποία σχετίζονται με Δουλειές και Εργασία, θα υπάρχει ανάλογο template με το οποίο οι εργοδότες θα μπορούν να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας.

Αυτές είναι κάποιες από τις βασικότερες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο Facebook, ξεκινώντας από φέτος! Αναμένουμε, όπως και εσείς να δούμε και να δοκιμάσουμε τις νέες ιδιότητες του βασιλιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Related posts

Search Οι πιο αποδοτικες ωρες για τις δημοσιευσεις στα Social Media
Social Media Διαγωνισμοί: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχει ο διαγωνισμός σας Search