ΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ 5 ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

productivity2.png

Ο σημερινός υπάλληλος αναγκάζεται να εργαστεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που του δημιουργεί άγχος και τον αποτρέπει στο να είναι δημιουργικός, παραγωγικός και ευτυχισμένος στο χώρο που εργάζεται.

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας το μεγάλο αριθμό πτυχιούχων ανέργων, τους χαμηλούς μισθούς που προσφέρονται γενικά και τη δυνατότητα που έχει ο εργοδότης να αντικαθιστά εύκολα τους υπαλλήλους. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μεγάλο βάρος για τον υπάλληλο που προσπαθεί υπέρμετρα να παράγει έργο ώστε να ικανοποιεί συνεχώς τους προϊσταμένους του ώστε να κρατήσει την θέση εργασίας του.

Για τη δημιουργία λοιπόν καλύτερων συνθηκών στον εργασιακό χώρο που θα κάνουν τον υπάλληλο χαρούμενο και ευτυχισμένο καθώς και πιο παραγωγικό προϋποθέτει η υλοποίηση των πιο κάτω σημαντικών λόγων.

 

A. Ο ενεργός ρόλος των Social Media

Είναι προφανές πως όταν το προσωπικό αισθάνεται και εισπράσσει υποστήριξη, παραμένει συνδεδεμένο με το ανθρώπινο εργασιακό δυναμικό και με την ίδια την εταιρεία. Το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης είναι ότι αυξάνονται τα επίπεδα αφοσίωσης, ευτυχίας και παραγωγικότητας του κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά.

Τα Social Media παίζουν σημαντικό ρόλο μιας και βοηθούν τους ανθρώπους να ακουστούν, να συνδεθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν, να αλληλεπιδράσουν και να εμπνευστούν. Η δημιουργία μίας κοινότητας ως εσωτερικό δίκτυο και η χρήση Social καναλιών σε μια εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να μιλήσει, να εκφραστεί, να μοιραστεί ιδέες και απόψεις καθώς και να αλληλοβοηθείται. Τα αποτελέσματα αυτής της σύνδεσης είναι εποικοδομητικά αφού οι υπάλληλοι χτίζουν φιλίες με βαθύτερα αισθήματα και όλοι νιώθουν να είναι μέλη μιας οικογένειας. ‘Αρα τα Social Media παρέχουν το χώρο στον οποίο θεμελιώνονται συνδεδεμένες κοινότητες εργαζομένων, ομάδων και τμημάτων της επιχείρησης.

 

        B. (1) Άψογη συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων

Ένα όμορφο εργασιακό περιβάλλον δημιουργείται με την φιλική σχέση μεταξύ των υπαλλήλων η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, τον υγιή ανταγωνισμό και τον σεβασμό.

 

           (2) Δημιουργία καλής σχέσης μεταξύ υπαλλήλων και προϊσταμένου/ων

Ο προϊστάμενος στο χώρο εργασίας πρέπει με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες του να εμπνέει την απόλυτη εμπιστοσύνη και να κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση των υφισταμένων του. Η σχέση αυτή όταν δημιουργηθεί καθιστά τον υπάλληλο πιο παραγωγικό γιατί σε περίπτωση δυσκολίας βασίζεται στην άμεση βοήθεια και συνεργασία του προϊσταμένου του. 

 

build2.png

 

          (3) Επίγνωση των ικανοτήτων/ δυνατοτήτων- «Γνώθι σ’ αυτόν» 

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας και τις δεξιότητες μας. Οι γνώσεις και οι ικανότητες προϋποθέτουν πολύχρονη εμπειρία και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπερεκτιμάς στο τι μπορεί να προσφέρεις, ιδιαίτερα όταν είσαι νέος και άπειρος υπάλληλος. Πρέπει να κατανοήσεις ότι είναι αναμενόμενο να κάνεις λάθη και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να τα αναγνωρίσεις, να τα διορθώσεις και να μάθεις μέσα απ’ αυτά. Τα λάθη γίνονται από αυτόν που εργάζεται και επιθυμεί να βελτιώνεται συνεχώς.

 

enrich.png

 

(4) Συνεχής εμπλούτιση των γνώσεων για επαγγελματική κατάρτιση 

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες θα πρέπει να αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που να σε κάνουν να νιώθεις αυτοπεποίθηση στο χώρο εργασίας και να μπορείς να εργάζεσαι ανεξάρτητα χωρίς επίβλεψη. Είναι σπουδαίο να νιώθεις αυτόνομος και να αναλαμβάνεις πλήρως τις ευθύνες για αυτά που σου ανατίθενται. 

 

enrich3.png

 

 

(5) Παροχή κινήτρων για καλύτερη παραγωγή εργασίας

Το να βρεις αυτό με το οποίο θα χαίρεσαι καθημερινά να ασχολείσαι είναι το κλειδί του απόλυτου κινήτρου. Το να πείσεις τον εργοδότη σου ότι έχεις τις δυνατότητες για καλές επιδόσεις στην εργασία σου είναι η πιο μεγάλη επιτυχία. Επίσης, η προσφορά κινήτρων από τον εργοδότη δίνει όρεξη και ώθηση στον υπάλληλο να δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του ώστε να παράγει σπουδαίο έργο.

 

motivate.png

 

 BEYOND THE FACEBOOK BUSINESS PAGE

 

 

Opium Works

Related posts

Search 5 Compelling Tips to become more effective at Content Marketing
BREAKING NEWS: Twitter Increases Character Limit To 280 in global trial Search