Μικρές επιχειρήσεις, Facebook και οι νέες “automated” δυνατότητες

blogs1

Κατά την ετήσια διεξαγωγή του National Small Business Week που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Αμερική, το Facebook προέβει στην ανακοίνωση της δημιουργίας σημαντικών νέων δυνατοτήτων με στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας και λειτουργίας των “Small Business”, στην πλατφόρμα του. 


Τι σημαίνει ωστόσο η αναβάθμιση του λεγόμενου “user experience” των μικρών επιχειρήσεων, μέσα στην πλατφόρμα του;

Το Facebook, μέσα από μία σειρά νέων λειτουργιών, στοχεύει στην λεγόμενη “αυτοματοποίηση” κάποιων δυνατοτήτων του, προσφέροντας γρήγορη και εύκολη διαχείριση σε σελίδες που αντιπροσωπεύουν “μικρές επιχειρήσεις” με ελάχιστη εμπειρία πάνω στο marketing. Μέρος και πυρήνας αυτών των νέων αυτοματοποιήσεων θα είναι η δυνατότητα του “Automated Ads”, το “Appointment Manager”, αλλά και το εύκολο editing σε video content!

acer-device-digital-marketing-6168

 

Ξεκινώντας λοιπόν από την λειτουργία των “automated ads” το Facebook, ουσιαστικά απλοποιεί την διαδικασία της δημιουργίας διαφημίσεων για τους Business Owners μικρών επιχειρήσεων, προσφέροντας μία εξ’ ολοκλήρου αυτόματη υπηρεσία, βασισμένη στις ανάγκες και στους στόχους της κάθε επιχείρησης και της εκάστοτε διαφημιστικής καμπάνιας.

Αν ακόμη αναρωτιέστε πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί...το Facebook μας δίνει την εξήγηση του, μέσω ενός απλού και έξυπνου step!

Συγκεκριμένα, κάθε business owner θα μπορεί να απαντάει κάποιες ερωτήσεις σχετικές με το είδος της επιχείρησης του και τους στόχους του. Eν συνεχεία το Facebook θα συνδυάζει αυτά τα στοιχεία μαζί με τις πληροφορίες που υπάρχουν πάνω στη σελίδα της επιχείρησης και μ’ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργεί προτεινόμενα “target audiences”, budgets, διαφημιστικές λεζάντες, αλλά και διαφορετικά version που μπορούν να έχουν οι διαφημίσεις σε συνάρτηση με τους στόχους και το placement στο οποίο θα τρέξουν.

Ωστόσο, η επιλογή χρήσης της αυτόματης διαφήμισης δεν θα αποτελει ταξίδι χωρίς επιστροφή, καθώς ο user- owner μιας μικρής επιχείρησης θα έχει την δυνατότητα αν θέλει να χρησιμοποιεί και να αγοράζει διαφημίσεις όπως έκανε και πριν.

Επίσης, ακόμα κι αν προχωρήσει με την επιλογή των “Αυτοματοποιημένων διαφημίσεων”, δεν χρειάζεται να αποδεχθεί τις προτάσεις του Facebook. Μπορεί για παράδειγμα, να ορίσει τον δικό του προϋπολογισμό και το Facebook θα προβλέψει και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα, αλλά και τις δικές του προτάσεις. Αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να προβάλλονται στο ίδιο το Facebook, καθώς και στο Instagram, το Messenger, και στο Facebook Audience Network.

 

Blog post 2

Ένδειξη της απλοποίησης της διαφημιστικής διαδικασίας αποτελεί και η ανακοίνωση της Director of Product Management, Nikila Srinivasan: “Το κυριότερο είναι πως δεν θέλουμε να υπάρχουν εικασίες γι’ αυτή τη λειτουργία, δεν απαιτούμε ο user να έχει κάποια εμπειρία για να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την δυνατότητα.”

Από την άλλη πλευρά, η επόμενη μεγάλη δυνατότητα που θα δίνεται στους owners μικρών επιχειρήσεων είναι το λεγόμενο “appointment manager”, μία λειτουργία που το Facebook παρείχε στο παρελθόν, με μικρότερη υποστήριξη και μόνο μέσω Messenger.

Τώρα, η λειτουργία αυτή επεκτείνεται και πλέον οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δέχονται ραντεβού, αλλά και να τα διαχειρίζονται μέσω της πλατφόρμας του Facebook και του Instagram. Η δυνατότητα αυτή, θα μπορεί επίσης να συγχρονίζεται και με το προσωπικό ημερολόγιο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ή με third party tools, όπως το MyTime και το HomeAdvisor.

Τέλος, το Facebook δήλωσε ότι αναπτύσσει νέες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο, διευκολύνοντας την προσθήκη κειμένου και εικόνων (editing δηλαδή σε ήδη υπάρχοντα βίντεο) και την αυτόματη περικοπή για την προσαρμογή τους σε διαφορετικά placements. (stories, feed, igtv..)

 

Stay tuned λοιπόν, για να δούμε στην πράξη τις νέες λειτουργίες!

New Call-to-action

Related posts

Search Digital Marketing Reports - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
8 τρόποι για να αυξήσετε το conversion rate στα Social Media! Search