Instagram Scheduling μεσω... Facebook Creator Studio!

1-5
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Οι διαχειριστές των σελίδων στο Instagram μπορούν πλέον να προγραμματίζουν τις αναρτήσεις τους μέσω του Facebook Creator Studio!

Είναι γνωστό ότι το Instagram ανήκει πλέον στο Facebook, με το 2ο να προχωρά σε μια κίνηση που θα διευκολύνει κατά πολύ τη ζωή των Social Media Managers! Μέχρι πρόσφατα, αυτό που ίσχυε για το Instagram ήταν ότι, όλες οι αναρτήσεις (ακόμη και αυτές του IGTV) έπρεπε να γίνονται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς τη δυνατότητα αυτές να προγραμματίζονται από πριν. Μια δυνατότητα η οποία παρέχεται εδώ και καιρό στο Facebook, με τους διαχειριστές να μπορούν, όχι μόνο να προγραμματίζουν τις μελλοντικές τους αναρτήσεις, αλλά και να τις διαφημίζουν!

Πλέον, μέσω του Facebook Creator Studio, υπάρχει η εν λόγω επιλογή και για το Instagram. Αυτό το νέο feature θα επιτρέπει τον προγραμματισμό και στο IGTV! Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα! Μέσω του Facebook Creator Studio, θα παρέχονται πληροφορίες (insights) σχετικά με τη σελίδα, όπως και η δυνατότητα επικοινωνίας από την οθόνη του υπολογιστή, πράγμα που παλαιότερα γινόταν μόνο από το app του κινητού.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος για τους Content and Social Media Managers, την ίδια ώρα που το Facebook δείχνει έμπρακτα τη βαρύτητα που δίνει στο Instagram, μεριμνώντας για την συνεχόμενη εξέλιξη του.

Πιο κάτω η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να προγραμματίσετε μια ανάρτηση στο Instagram:

  1. Σύνδεση Instagram Account με Facebook Creator Studio
  2. Επιλέξτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να ανεβάσετε, ή ακόμα και υπάρχων υλικό από το Facebook page σας
  3. Κόψτε την εικόνα στις σωστές διαστάσεις αν υπάρχει ανάγκη
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή “Schedule” πατώντας στο βελάκι του κουμπιού “Publish”
  5. Επιλέξτε ημερομηνία και ώρα

Simple as that! Τέρμα λοιπόν τα ξυπνητήρια τις Κυριακές για δημοσιοποίηση αναρτήσεων στο Instagram!

Opium Works

Related posts

Search Twitter: Οι διαφημισεις 6 δευτερολεπτων ειναι εδω!
ChatBots: Η Νεα ταση στο Digital Marketing Search