FACEBOOK "SHOPS" ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

Το Facebook μόλις ξεκίνησε τη μεγαλύτερη του κίνηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Facebook Shops!

Ανακοινώθηκε στις 19/05/2020, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας στο Facebook Live με τον Mark Zuckerberg, αυτή η νέα λειτουργία ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία θα επιτρέψει στις μικρές επιχειρήσεις να κατασκευάζουν διαδικτυακά καταστήματα τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Επίσης στο εγγύς μέλλον, τα Καταστήματα Facebook θα επιτρέψουν σε αυτές τις μικρές επιχειρήσεις να πωλούν προϊόντα μέσω Instagram Direct, WhatsApp και Messenger και να επισημαίνουν προϊόντα κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων!

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νεότερη δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου στο Facebook:

Το Facebook δημοσίευσε την Έκθεση State of Small Business, ότι ερεύνησε 86.000 μικρές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα εύρημα ήταν ότι το 31% των μικρών επιχειρήσεων σταμάτησαν να λειτουργούν ως αποτέλεσμα της κρίσης του κοροναϊού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Zuckerberg, ένας τρόπος με τον οποίο επιβιώνουν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι να κινηθούν περισσότερο στο διαδίκτυο.

Messenger_Colored (1)

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, η βασική ιδέα πίσω από το Facebook Shops (ή Shops για συντομία) είναι ότι επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις να χτίσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να πουλήσουν απευθείας μέσω της εφαρμογής του Facebook.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να δημιουργήσουν μια ειδική ενότητα ‘shop’ στη σελίδα τους στο Facebook ή στο προφίλ τους στο Instagram, να δημιουργήσουν έναν κατάλογο προϊόντων και υπηρεσιών που οι επισκέπτες μπορούν να μελετήσουν, να αποθηκεύσουν, να μοιραστούν και ακόμη και να αγοράσουν.

Κάθε επιχείρηση, τόσο μεγάλη όσο και μικρή, μπορεί να επωφεληθεί από αυτό αφού τα Facebook Shops είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για αυτές.

Η δημιουργία ενός shop είναι δωρεάν και εύκολο στη δημιουργία, γρήγορο και το πιο σημαντικό, είναι ενσωματωμένο σε πολλές εφαρμογές του Facebook, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις δημιουργήσετε το κατάστημά σας, θα είναι διαθέσιμο στη σελίδα σας στο Facebook και αυτόματα στην σελίδα σας στο Instagram.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορες πλατφόρμες (Shopify, BigCommerce, Woo, Channel Advisor, CedCommerce, Cafe24, Tienda Nube, and Feedonomics)  οι οποίες συνεργάζονται με το Facebook για τη διαχείριση των καταστημάτων τους στην πλατφόρμα, παρέχοντας σας ακόμα περισσότερα εργαλεία για την επιτυχία σας.

 

Πηγή: https://later.com/blog/facebook-shops/



New call-to-action

Koulla Papachristoforou

Related posts

Search Instagram Stories and how they can help promote your business
Tips for successful email marketing Search