Σχεδιασμός Ιστοσελίδων: Τα 5 βασικά στοιχεία για ελκυστικό design

Το καθαρό και ελκυστικό Web Design είναι απαραίτητο για να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στο site σας. Διαβάστε ποια είναι τα βασικά στοιχεία ενός πετυχημένου design. 

Ο λειτουργικός σχεδιασμός ιστοσελίδων προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης και προβάλλει αποτελεσματικά το μήνυμα και το περιεχόμενο που θέλετε να επικοινωνήσετε. Επίσης, δημιουργεί άμεσα μια καλή πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη του και στον κόσμο του Internet οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε.

Συγκεντρώσαμε δοκιμασμένες web design συμβουλές και πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να “μαγνητίσετε” τους επισκέπτες σας και να βελτιώσετε την εμπειρία της περιήγησής τους:

1) Χρωματική Γκάμα

Οι χρωματικοί συνδυασμοί που θα χρησιμοποιήσετε για τη σελίδα σας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την προσέλκυση του κοινού που επιθυμείτε. Διαλέξτε προσεκτικά τους συνδυασμούς που ταιριάζουν στο περιεχόμενο του website σας και στο “κοινό-πρότυπό” σας. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να υπάρχει μια χρωματική συνοχή σε όλο το website σας! 

2) Γραμματοσειρές

Η επιλογή της κατάλληλης γραμματοσειράς για το website σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εμπειρία του επισκέπτη σας και στην εντύπωση που θα σχηματίσει. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσετε μια γραμματοσειρά όπως η Comic Sans MS για ένα site εταιρικού χαρακτήρα, το αποτέλεσμα θα είναι να μην πάρει ο επισκέπτης τη σελίδα σας στα σοβαρά, καθώς είναι ένα ξεπερασμένο font που δίνει μια “παιδιάστικη” εικόνα στο περιεχόμενό σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικές γραμματοσειρές για την επικεφαλίδα και το κυρίως κείμενο, ώστε ο χρήστης σας να καταλαβαίνει αμέσως τη διαφορά.

3) Εικόνες & Γραφικά

Η εισαγωγή εικόνων και γραφικών στη σελίδα σας ενισχύει το περιεχόμενό της και το κάνει πιο ελκυστικό για τον επισκέπτη. Ένα προσεγμένο γραφικό ή μια εικόνα υψηλής ανάλυσης τραβάει πιο εύκολα το βλέμμα του χρήστη απ' ότι ένα μακροσκελές κείμενο χωρίς καμία εικαστική παρέμβαση. Προσοχή: μην το παρακάνετε! Τα γραφικά και οι εικόνες πρέπει να ενισχύουν το περιεχόμενό σας, όχι να το επισκιάζουν.

4) Navigation

Όταν προσφέρεις σε κάποιον πολλές επιλογές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη διαλέξει καμία από αυτές. Αυτή η καταναλωτική συμπεριφορά, που περιγράφεται με τον όρο “Paradox of Choice”, είναι πιθανό να εμφανιστεί και στον επισκέπτη της σελίδας σας. Γι΄αυτό αποφύγετε τις πολλές επιλογές στο navigation – καταλήξτε σε μια και κρατήστε την για να μη χάσετε τον επισκέπτη σας.

5) Πρόσβαση από Κινητά και Tablet

Γνωρίζατε ότι το 87% των επισκεπτών μεγάλων τεχνολογικών site προέρχεται από Smartphones;

Έχουμε αναφερθεί εκτενέστερα στη σημασία του responsive web design σε προηγούμενο post μας. Ο λόγος που το αναφέρουμε κι εδώ είναι γιατί, με την ολοένα και αυξανόμενη χρήση του Internet μέσω κινητών και tablet, το responsive web design του site σας γίνεται όλο και πιο απαραίτητο για να μπορείτε να προσφέρετε την βέλτιστη δυνατή εμπειρία θέασης στους επισκέπτες του, όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιούν για να πλοηγηθούν σε αυτό.

Panos Kondylis. (2014, November 24). "Σχεδιασμός Ιστοσελίδων: Τα 5 βασικά στοιχεία για ελκυστικό designhttp://blog.wedia.gr [online article]. Retrieved March 4, 2015, from http://blog.wedia.gr/sxediasmos-istoselidon-5-vasika-elements

Click to edit your new post...

Opium Works

Related posts

Search Facebook Ads: Basics 1.3
The Absolute Minimum Every Novice Web Designer Must Know Search