ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ INSTAGRAM!

Εάν η κοινωνική αποστασιοποίηση έχει ρίξει τη στρατηγική πωλήσεων σας το 2020, δεν είστε μόνοι. Όλες οι επιχειρήσεις αισθάνονται την πίεση.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να βγάλετε χρήματα. Και ένας από αυτούς είναι η σωστή διαχείρηση του προφίλ σας στο Instagram. Σε αυτο το blog, θα αναπτύξουμε μερικά tips για να μετατρέψουμε τον λογαριασμό σας στο Instagram σε κανάλι εσόδων.

 

Πώς να έχετε έσοδα από το Instagram #1: Sell Products and Services 

Εάν διαθέτετε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία για πώληση, το Instagram έχει αρκετά εργαλεία και λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε νέους πελάτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις για την επιχείρησή σας.

Στην πραγματικότητα, αρκετές μάρκες έχουν βασίσει σχεδόν ολόκληρη την επιχείρησή τους στο Instagram - όπως η επωνυμία ομορφιάς Glossier αλλά και η επωνυμία Summer Fridays.

Το Instagram ήταν πάντα μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προβολή προϊόντων ή υπηρεσιών καθώς ενθάρρυνε την αφοσίωση του κοινού, και πλέον έχει γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι αναρτήσεις με tag για δυνατότητα αγορών αλλά και τα stories στο Instagram, σας επιτρέπουν να προσθέσετε ετικέτες σε προϊόντα απευθείας στο περιεχόμενό σας, διευκολύνοντας την πορεία του χρήστη για την αγορά με λίγα και απλά βήματα.

Shoppable-Posts

Όμως δεν τελειώνει εκεί. Το Instagram Checkout επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ένα προϊόν και να το αγοράζουν χωρίς να εγκαταλείπουν ποτέ την εφαρμογή.

Εκτός από τις αναρτήσεις με δυνατότητα αγοράς, υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι να ενσωματώσετε συνδέσμους στο περιεχόμενό σας στο Instagram, κάτι που εφαρμόζουμε στα Instagram των πελατών μας που έχουν την δυνατότητα να έχουν shop.

Untitled design (3)

Τα captions των αναρτήσεων  ενδέχεται να μην υποστηρίζουν συνδέσμους με δυνατότητα κλικ, αλλά οι περιγραφές βίντεο IGTV, οι σύνδεσμοι στο βιογραφικό και οι σύνδεσμοι ιστοριών Instagram παρέχουν πολύτιμους τρόπους οι οποίοι οδηγούν τους πελάτες στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του ιστότοπού σας!

Ο σύνδεσμος στο βιογραφικό μιας σελίδας είναι εξαιρετικά εύκολο να χρησιμοποιηθεί και να προωθηθεί, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύτιμους οδηγούς κυκλοφορίας στο προφίλ σας.

 

Πώς να έχετε έσοδα από το Instagram #2: Sponsored Posts

Εάν έχετε συγκεντρώσει αρκετούς followers στην σελίδα σας, τότε είστε σε θέση να κερδίσετε χρήματα στο Instagram μέσω διαφημιστικών δημοσιεύσεων (Sponsored ads).

Οι πληρωμένες αναρτήσεις είναι μια τακτική μάρκετινγκ που χρησιμοποιούμε στα brands μας για να βοηθήσουμε στην διάδοση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους στο Instagram.

Και δεν χρειάζεται να έχετε εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους για να κάνετε πληρωμένες διαφημίσεις. Το να έχετε ένα μικρότερο, αφοσιωμένο κοινό που εμπιστεύεται τις απόψεις σας μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμο.

Όσον αφορά το ποσό που μπορείτε να κερδίσετε στο Instagram, δεν υπάρχουν κανόνες.

Ο χρόνος προβολής (και ο χρόνος κοινωνικής δικτύωσης) έχει αυξηθεί γενικά κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των online πωλήσεων. Άρα τώρα είναι η στιγμή να αναπτύξετε ή να δημιουργήσετε το δικό σας Instagram shop!

 

Πηγή: https://later.com/blog/make-money-on-instagram/

 

New call-to-action

 

Koulla Papachristoforou

Related posts

Search Mailchimp and Email-marketing
5+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ DIGITAL MARKETING ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ! Search