Πώς δουλεύει το Responsive Web Design (infographic);

Το Responsive Web Design αποτελεί την ιδανική λύση για κάθε εταιρεία που θέλει να προσφέρει στους επισκέπτες του website της τη βέλτιστη εμπειρία θέασης και πλοήγησης από κάθε συσκευή, mobile, tablet ή desktop.

Η άνοδος της χρήσης των mobile και tablet συσκευών για πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι εντυπωσιακή και συνεχίζεται αδιάκοπα. Λίγο πριν το τέλος του 2014, οι χρήστες mobile συσκευών παγκοσμίως ξεπέρασαν σε αριθμό τους χρήστες των παραδοσιακών desktop συσκευών.

Με αυτά τα δεδομένα, η κατανόηση των συνηθειών του κοινού που αναζητεί πληροφορίες και περιεχόμενο από το κινητό του κρίνεται πλέον απαραίτητη για κάθε εταιρεία ή/και publisher. Σύμφωνα με ένα σχετικό report της Googleοι μηχανές αναζήτησης είναι το πιο συνηθισμένο σημείο έναρξης της πλοήγησης των χρηστών κινητών συσκευών, σε ποσοστό 48%. Ένα ποσοστό 33% χρησιμοποιεί κατευθείαν σαν σημείο έναρξης της πλοήγησής τους συγκεκριμένα websites, πληκτρολογώντας τη διεύθυνσή τους σε κάποιο browser, ενώ ένα 26% χρησιμοποιεί branded apps, ειδικά για mobile συσκευές. 

Οι δυνατότητες που προσφέρουν τα smartphones έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ψάχνουν, δρουν και αλληλεπιδρούν online, αλλά η πλειοψηφία των brands διεθνώς δεν έχει προβεί στις σωστές ενέργειες ώστε να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές. Ο Neil Patel, ιδρυτής του KISSMetrics, σημειώνει ότι οι μισοί χρήστες smartphone συσκευών θα πραγματοποιήσουν κάποια στιγμή μια αγορά από ένα mobile site, αλλά μόλις το 5% των brands έχει ένα site που είναι προσαρμοσμένο για mobile συσκευές.

Το responsive web design είναι η πιο σύγχρονη και οικονομική λύση για ένα brand ή εταιρεία, ώστε να αποκτήσει ένα site που θα έχει την κατάλληλη παρουσία σε κάθε συσκευή, είτε είναι κινητό, tablet, desktop κτλ, και σε κάθε πιθανή διάσταση οθόνης. Το να προσφέρετε μια κακή mobile εμπειρία στον επισκέπτη σας, κατά πάσα πιθανότητα θα τον οδηγήσει σε κάποιον ανταγωνιστή σας που θα του προσφέρει μία σωστή mobile εμπειρία. Σύμφωνα με το Compuware, 40% των επισκεπτών από mobile συσκευές θα οδηγηθεί σε κάποιον ανταγωνιστή σας, αν δεν του προσφέρετε μια καλή εμπειρία θέασης του site σας από mobile συσκευές.

Ένα καλό user experience, μέσα από ένα responsive site, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους επισκέπτες, σε περισσότερες πωλήσεις και σε μια πιο ισχυρή διαδικτυακή παρουσία.

Τι είναι το Responsive Design και πώς δουλεύει;

Το παρακάτω Infographic από το Verve απαντάει στο τι είναι το Responsive Web Design, πώς δουλεύει και πότε είναι απαραίτητο για μια εταιρεία. Ξεκινήστε από αυτό για να εξοικειωθείτε με τις βασικές έννοιες της σημαντικής αυτής πρακτικής.

Panos Kondylis. (2015, January 26). "Πώς δουλεύει το Responsive Web Design (infographic);" http://blog.wedia.gr [online article]. Retrieved February 25, 2015, from http://blog.wedia.gr/how-web-design-works-infographic

Click to edit your new post...

Opium Works

Related posts

Search 5 Instagram stats marketers need to know
10 web design trends that will change everything in 2015 Search