Τι ειναι το Google My Business και ποια τα οφελη του

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν εργαλείο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τη διαχείριση της διαδικτυακής τους παρουσίας σε ολόκληρο το φάσμα υπηρεσιών και ιστότοπων της Google, όπως η Αναζήτηση Google, η Αναζήτηση για κινητά, η Τοπική αναζήτηση και οι Χάρτες Google.

Το ιδιαίτερο αυτό εργαλείο, επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει, να επαληθεύσει και να επεξεργαστεί τα στοιχεία της επιχείρησής του στο Google.

 

google-my-business-1

 

Η Google δημιούργησε το Google My Business για να διευκολύνει τους χρήστες που αναζητούν πληροφορίες στη μηχανή αναζήτησης, να βρίσκουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, εύκολα και γρήγορα.

Κάποια κύρια στοιχεία μιας επιχείρησης που παρουσιάζονται στη μηχανή αναζήτησης είναι η διεύθυνση, οι ώρες λειτουργίας, τα στοιχεία επικοινωνίας όπως το τηλέφωνο και η ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται στο χρήστη χωρίς να πρέπει να κάνει click οπουδήποτε, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά στοιχεία. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να καταχωρήσει τους όρους/λέξεις που επιθυμεί, λαμβάνοντας τις πληροφορίες που θέλει, άμεσα! Περίπου 40% των χρηστών που πραγματοποιούν μια αναζήτηση στο Google δεν κάνουν κλικ πουθενά. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι χρήστες βρίσκουν αυτό που χρειάζονται στη σελίδα αποτελεσμάτων. Σε αυτό ακριβώς το σημείο φαίνεται η μεγάλη αξία του Google My Business, καθώς προβάλλει τα κύρια και απαραίτητα στοιχεία μιας επιχείρησης άμεσα στο χρήστη.

Με απλά λόγια, επιτρέπει στους πιθανούς πελάτες να σας βρίσκουν πολύ εύκολα και να επικοινωνούν μαζί σας.

 

Opium Google Business

 

Επίσης με το Google My Business, οι χρήστες μπορούν να αφήνουν την αξιολόγηση και την κριτική τους στο προφίλ μιας επιχείρησης. Με αυτό τον τρόπο μπορεί ο ιδιοκτήτης να βλέπει πώς συμπεριφέρονται οι πελάτες του, ποια είναι η άποψη τους για τις υπηρεσίες/προϊόντα που παρέχει και μπορεί εύκολα να επικοινωνήσει μαζί τους. Επιπρόσθετα, πιθανοί πελάτες που βλέπουν τις υψηλές αξιολογήσεις και θετικές κριτικές καθώς σερφάρουν στο διαδίκτυο, είναι πολύ πιθανότερο να εμπιστευτούν την εταιρεία σας και να την επιλέξουν ανάμεσα σε άλλους ανταγωνιστές.

 

google-review-rich-snippet

Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι, είναι η επιλογή και δυνατότητα της κάθε εταιρείας να ανεβάζει φωτογραφικό υλικό για να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της αλλά και να αναδείξει την ομάδα και τον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης. Δημοσιεύοντας τακτικά εικόνες στο Google My Business, δείχνει στο Google ότι είστε ενεργοί και θα σας ευνοήσει δείχνοντάς σας υψηλότερα στην λίστα αναζήτησης.

 

Συνοψίζοντας, το Google My Bussiness είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο που πρέπει να αξιοποιείται στο μέγιστο από κάθε επιχείρηση!

 

  1. Βοηθά την επιχείρησή σας να κατατάσσεται καλύτερα στις λίστες του Google και διευκολύνει τους χρήστες να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα στοιχεία για την επιχείρηση σας
  2. Έχετε τον πλήρη έλεγχο για τις πληροφορίες που προβάλλει η εταιρεία σας προς τα έξω
  3. Υπάρχει η δυνατότητα αξιολογήσεων και κριτικών από πελάτες
  4. Υπάρχει η δυνατότητα παρουσίαση φωτογραφικού υλικού της επιχείρησης

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Google My Business και πώς μπορείτε να ταξινομηθείτε ψηλά στις λίστες του Google, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Διαβάστε περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και τη δουλειά μας και ανακαλύψτε πώς μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σας και να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της εταιρείας σας! 

Πηγές:

https://support.google.com/business/answer/3038063?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en
https://eclincher.com/blog/benefits-of-google-my-business/
https://fullfunnelmarketing.com/blog/benefits-of-google-my-business/
https://triadwebservice.com/web-design-blog/10-benefits-using-google-business-attract-local-customers-clients/
https://zanet.co.uk/21-google-my-business-benefits/

 


New call-to-action

Michael Demetriades

Related posts

Search GRAPHIC DESIGN TERMS GLOSSARY
Hashtags and different ways to use them Search