Το Facebook δοκιμάζει emoji reaction για COVID-19.

Καθώς οι ενέργειες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, εντείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλές εταιρείες προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να βοηθήσουν. Ανάμεσά τους και το Facebook.

 

facebooks-testing-a-new-covid-19-themed-reaction-emoji

Σύμφωνα με μια νέα ανακάλυψη από την Jane Manchun Wong, το Facebook εργάζεται πάνω στη δημιουργία emoji με θέμα τον COVID-19, δίνοντας στους χρήστες μια διαφορετική επιλογή για το τρόπο που ανταποκρίνονται στις σχετικές δημοσιεύσεις. 

 

Το συγκεκριμένο emoji έχει σχεδιαστεί με σκοπό να χρησιμοποιείται σε δημοσιεύσεις που είναι σχετικές με τον COVID-19, πέρα ​​από ένα απλό "Like’’ ή comment. Ωστόσο, δεν είναι  η πρώτη φορά που το Facebook έχει δημοσιεύσει μια τέτοια αλλαγή η οποία στοχεύει στη συναισθηματική αντίδραση και συγκίνηση του κοινού.

 

Για παράδειγμα, το 2016 στην Ημέρα της Μητέρας, το Facebook πρόσθεσε ένα νέο reaction  ‘’λουλουδιών’’ στις δημοσιεύσεις, παρέχοντας ένα διαφορετικό τρόπο αντίδρασης στις αναρτήσεις που αφορούσαν την ημέρα εκείνη.

 

Επίσης, το Facebook αργότερα διευκρίνισε ότι το λουλούδι στις αναρτήσεις σημαίνει ‘’Thankful’’ και παρόλο που δεν απεικόνιζε οπτικά ένα συναίσθημα, είχε σκοπό να προσφέρει έναν ιδιαίτερο τρόπο στους χρήστες για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στις μητέρες του κόσμου. 

 

Κατά τον ίδιο τρόπο, το emoji reaction για τον COVID-19 δεν θα απεικονίζει κυριολεκτικά τον ιό. Το εικονίδιο μπορεί να θυμίζει εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αγωνίζονται ενάντια στον ιό ή να θυμίζει με κάποιον τρόπο ένα είδος φιλανθρωπίας. 

 

Το Facebook επιβεβαίωσε ότι το reaction- emoji για το COVID-19 βρίσκεται σε δοκιμές, και δεν έχει τίποτα περισσότερο να μοιραστεί αυτή τη στιγμή.

 

Πηγή: https://www.socialmediatoday.com/news/facebooks-testing-a-new-covid-19-themed-reaction-emoji/575152/

 

Koulla Papachristoforou

Related posts

Search WFH? Upgrade your security game with Facebook
Should you be advertising during COVID-19? Search