Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλιώς Social Media είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικά για κάθε εταιρεία/business. Όλοι οι επιχειρηματίες πλέον είτε είναι μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία επιθυμούν να δείχνουν την παρουσία τους στα ποικίλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως Facebook, Instagram, Twitter και άλλα έτσι ώστε να προσεγγίσουν τους πιθανούς πελάτες με πιο εύκολο τρόπο.

Κινητήρια δύναμη λοιπόν για τους επιχειρηματίες είναι τα Social Media γιατί ως ένα δυνατό εργαλείο θα καταφέρουν να μάθουν τις οποιεσδήποτε απόψεις που έχουν οι πιθανοί πελάτες για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες που παρέχουν και γενικότερα για την συνολική εικόνα της εταιρείας τους (Brand Image).

Για να κατανοήσουμε την πραγματική δυνατότητα του κάθε εργαλείου Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης θα πρέπει να αντιληφθούμε 4 σημαντικά βήματα:

  1. Strategize- Καταστρώνω σχέδια στρατηγικής
  2. Optimize- Βελτιστοποιώ
  3. Socialize- Κοινωνικοποιώ
  4. Monetize- Να έχω κέρδος απ' αυτές τις ενέργειες

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη αναφέρονται αντίστοιχα τα εξής:

Community Building (Χτίσιμο της κοινότητας/των πιθανών πελατών)- Το πρώτο βήμα για έναν επιχειρηματία είναι να προσελκύσει τους πιθανούς πελάτες αλλά όχι με άμεσο τρόπο που να φαίνεται ότι πουλά την επιχείρηση του σ’ αυτούς. Σκοπός είναι η παράδοση με εξαιρετικό τρόπο του περιεχομένου (Content) και των πληροφοριών στους πιθανούς πελάτες καθώς επίσης και η επικέντρωση της εδραίωσης της κοινότητας (Target Audience) πριν απ’ τα χρηματικά κέρδη.

 community building 3.jpg

 

Turn Around Time (TAT)- Το ΤΑΤ είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να εκπληρωθεί ένα αίτημα, στόχος ή πλάνο και παίζει καθοριστικό ρόλο για κάθε επιχείρηση η οποία θέλει να το επιτύχει στα καθορισμένα/επιθυμητά χρονικά πλαίσια. Τα Social Media είναι διαφορετικά σε σχέση με το Branding των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) όπου μπορεί κανείς να αναμένει τα αποτελέσματα μετά από ένα χρονικό διάστημα. Για την βελτιστοποίηση της Κοινωνικής Δικτύωσης είναι αναγκαίο να υπερέχει το ΤΑΤ και να γίνει η διαδικασία με πιο γρήγορο ρυθμό, ο οποίος να αποφέρει θετικά αποτελέσματα στην εταιρεία. Για παράδειγμα μία στοχευμένη ενέργεια σε Blog, Twitter, LinkedIn, Facebook θα πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με την προκαθορισμένη ώρα παράδοσης.

 2.jpg

 

Engagement (Δέσμευση)- Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι όλα σχετικά με την οικοδόμηση της κοινότητας και του κοινού (Target Audience) όπου οι επιχειρήσεις πρέπει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον έτσι ώστε να επιθυμούν το Brand (Μάρκα) και να συνειδητοποιήσουν την αξία της επιχείρησης τους. Το λεγόμενο Social Proofing/Social Influence δηλαδή η κοινωνική εμπλοκή των πιθανών πελατών στις ψηφιακές πλατφόρμες (Digital Platforms) είναι εξαιρετικά απαραίτητη για τη δέσμευση του κοινού. Η κύρια αντίληψη έγκειται στο γεγονός ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι υπάρχουν στα Digital Platforms τόσο η επιχείρηση θα επωφεληθεί και θα λειτουργήσει καλύτερα και επιτυχημένα.

 

engagement.jpeg

 

Driving Sales- Για μια κερδοφόρα επιχείρηση απαιτείται και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο το καθημερινό χτίσιμο του Content Marketing και της διαφήμισης μέσω των εργαλείων των Social Media. Facebook, Twitter, Instagram και LinkedIn επηρεάζουν το κοινό περισσότερο και οδηγούν σε τεράστια ποσά πωλήσεων για τις επιχειρήσεις. Όταν γίνονται διαφημίσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η ομάδα Μάρκετινγκ της εταιρείας θα πρέπει να είναι βέβαιη σχετικά με την επιστροφή της επένδυσης γνωστό ως Return of Investment (ROI).  

 

Κάθε επιχειρηματίας είτε μικρής ή μεγάλης εταιρείας, θα πρέπει να βασιστεί και να αναλογιστεί τα παραπάνω για να καταφέρει μέσω των Social Media να υλοποιήσει το Μάρκετινγκ στρατηγικό του πλάνο αλλά και να προσεγγίσει το επιθυμητό κοινό (Target Audience) όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά.

 

 

Source:

Writer, S. (2017). The Power Of Social Media For A Business. [Οnline] Entrepreneur. Available at:  https://www.entrepreneur.com/article/284178 

 

BEYOND THE FACEBOOK BUSINESS PAGE

Opium Works

Related posts

Search Is Cyprus Ready for A Human-Centric Approach to Business?
5 Compelling Tips to become more effective at Content Marketing Search