Ποια είναι τα θετικά του Video Conferencing

Η καραντίνα έχει μετατρέψει την καθημερινότητά μας από “παραδοσιακή” face-to-face σε μια ψηφιακής μορφής, γεμάτη μηνύματα, emails και διαδικτυακά meetings.

Κάποιοι το βιώνουν αρνητικά, λόγω της έλλειψης επαφής με το κόσμο, κάποιοι όμως το βιώνουν θετικά, αφού βλέπουν τη Κύπρο να εκσυγχρονίζεται και να βαδίζει στη ψηφιακή πραγματικότητα του σήμερα.

Μια μεγάλη αλλαγή που αντιμετωπίζει και η δική μας ομάδα της Opium Works, είναι η αντικατάσταση των face-to-face συναντήσεων σε αυτή των Video Conferencing. Μεγάλος αριθμός των meetings μας γίνονταν face-to-face, αλλά πλέον βλέπουμε ο ένας τον άλλο μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας.

Όμως, ας δούμε τα θετικά που μας προσφέρει το Video Conferencing

Καμία Απόσταση
Τέρμα ο χρόνος μετακίνησης από το ένα γραφείο στο άλλο, από την μια πόλη στην άλλη, ακόμη και από την μια χώρα στην άλλη. Έχεις την ευκολία να επικοινωνήσεις με όλους τους πελάτες και συνεργάτες, από όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκονται.
3318308

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ώρα
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ώρα διεξαγωγής μιας συνάντησης, αφού πλέον δουλεύουν όλοι από το σπίτι. Μόνη προϋπόθεση να συνδεθούν όλοι οι συμμετέχοντες την ίδια ώρα.
3235815

Πιθανόν και καλύτερη επικοινωνία
Πρόσθεσα την λέξη “πιθανόν” γιατί μεγάλος αριθμός ανθρώπων νιώθει πιο επικοινωνιακός σε συναντήσεις face-to-face παρά σε συναντήσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ωστόσο, μέσω των Video Conferencing μπορεί να γίνει screen sharing και να μοιραστείς με τα υπόλοιπα μέλη της συνάντησης μια παρουσίαση, κάποιο βίντεο ή/και εικόνες, χωρίς να χάσεις κανένα κομμάτι των επικοινωνιακών σου δεξιοτήτων.
32440


Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μέσω των τηλεδιασκέψεων μειώθηκε η ανάγκη για επαγγελματικά ταξίδια και μεταφορές σε άλλες πόλεις. Άρα αυτόματα μειώνονται και τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και φαγητού.
Επίσης με την μη πραγματοποίηση μεγάλων μεταφορών και ταξιδιών για μια συνάντηση, γίνεται εξοικονόμηση χρόνου, και όλοι ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα.
ow

 


Αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας
Η γρήγορη και καλύτερη επικοινωνία συμβάλλει στην καλύτερη παραγωγικότητα. Και επίσης η μείωση του χρόνου μεταφοράς έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη και αυξημένη απόδοση του προσωπικού, άρα και της εταιρείας.
3327590Συμφωνείτε με τα θετικά της αλλαγής αυτής; Λέτε η αλλαγή αυτή να κρατήσει και μετά την λήξη της καραντίνας;

Γράψτε κάτω στα σχόλια τη δική σας άποψη.

 

 

 

New call-to-action

 



Πηγή: https://www.advantages-disadvantages.co/video-conferencin

 

 

Related posts

Search Events & the Apocalypse: Go with the stream
The 7 types of graphic design Search